Külföldön is keresik már a háromgyermekes pécsi anyuka intimbetéteit

Tíz éve varr mosható intimbetéteket egy három gyermekes, pécsi anyuka. A
környezettudatos termék azóta annyira népszerű lett, hogy külföldön, de Magyarország számos pontján is keresik.

A pécsi édesanya, Garamvölgyi Ágnes harmadik gyermekének születése után döntött úgy, hogy környezettudatosabban él. Szó szerint dobta az eldobható pelenkát és váltott újrahasználható termékre.

A mosható pelenka adta az ötletet Ágnesnek. Ma már annyian keresik a terméket, hogy Ágnes csak ezzel foglalkozik

– Harmadik gyermekem születésekor döntöttem úgy, hogy mosható pelenkát használok. Majd jött az ötlet, hogy ha a babáknak van ilyen, miért ne lehetne az anyáknak is – meséli a kezdeteket Ágnes.

Ki akarta váltani a bolti, eldobható betéteket

A mosható intimbetétek évekig jók és körülbelül 1–1,5 év alatt megtérül a befektetés

Ági először körbenézett Magyarországon, de tíz éve még nem volt túl nagy választék a mosható intimbetétek között. Ezért úgy döntött, varr magának.

– Az első betétek saját részre készültek, majd utána elkezdtek érdeklődni a barátnőim és aztán beindult a lavina – mondja Ágnes, aki ezek után a mosható betétekre már rávarrta névjegyét, a Gagnes logót is.

Nem tabutéma, sokan érdeklődnek

Több szín és méret között lehet választani

Ágnes szerint az elmúlt tíz évben annyira sokat változott az emberek felfogása, hogy
nemcsak az idősebb generáció szeretne tenni a környezetéért, hanem már a fiatalok is
érdeklődnek.

– Azt veszem észre, hogy egyre több fiatal szeretne tenni azért, hogy egészséges környezetben élhesse le az életét, és ennek része az is, hogy a műanyag termékeket háttérbe szorítsa – mondja Ágnes.

Egy nő élete során átlagosan mintegy 12 ezer tampont vagy betétet használ el.

Ágnes különböző vásárokon is bemutatja termékeit, ahol olyan férfiakkal is találkozott már, akik barátnőjüknek vásároltak.

– Nagyon tetszik, hogy ennyire érdeklődőek és teljesen természetesnek veszik a fiúk is, hogy barátnőjüknek, feleségüknek vegyenek egy-egy ilyen kimosható darabot – mondja Ágnes.

Hogyan használható?

Ágnes szerint nem sokkal bonyolultabb, mint az egyszer használható, eldobható változat. Csak annyi különbség van, hogy ezt hideg vízzel mosni kell és nem a kukába tenni.

És hogy mennyire megbízható?

Ágnes nem szeret senkit győzködni, ezért csak annyit mondott, hogy ki kell próbálni, ha valaki nem hisz a nedvességzáró rétegben. 

Hirdetés