LMP: Karácsony úgy nácizza a Jobbikot, hogy ő akart együttműködni

Az MSZP-sek miniszterelnök-jelöltje lenácizta a Jobbikot, miközben elméletileg a baloldal teljes összefogását akarják. A pécsi LMP-s képviselőjelölt, Keresztes László Lóránt szerint mindez azért is különös, mert 2014-ben még LMP-sként éppen Karácsony Gergely akart összefogni a cukisági fordulat előtti szélsőséges Jobbikkal. 

Karácsony Gergellyel készített interjút a Magyar Narancs, amelyben arról beszélt az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, hogy a Jobbikkal akkor lehetséges az együttműködés az egyéni választókerületekben, ha a jelölt nem náci. Merthogy a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a „nácizmusuk gyakorlását”. „A Jobbik Simicska Lajos lopott pénzén arról kampányol, hogy ő egy antirasszista párt.”

Mindez pedig azért is különös, mert Karácsony egyik kulcsembere, az MDF-et, a Fideszt, az LMP-t és a MoMát is megjárt, Gyurcsány Ferenc és az MSZP támogatását is élvező Mellár Tamás éppen azzal kampányolt, hogy mindenkinek össze kellene fogni a Fidesz leváltásáért. Sőt, Mellár az LMP-t kárhoztatta már előre azért, hogy Keresztes László Lóránt nem lép vissza Mellár javára.

– Nem kommentálom – reagált Karácsony kijelentésére Keresztes Lóránt, majd azért hozzátette: – az ilyen kijelentések éket vernek a lehetséges ellenzéki együttműködésbe, de több ilyen nyilatkozat is elhangzott a baloldal részéről a Jobbikról. Tudatos politikai játszmáról van szó, esze ágában sincs az MSZP-s miniszterelnöknek együttműködni a Jobbikkal.

Az LMP-s pécsi képviselőjelölt, önkormányzati képviselő hozzátette: mindezt megtehette volna évekkel ezelőtt, a 2014-es választás előtt, amikor LMP-sként az akkor még szélsőséges Jobbikkal való technikai koalíciót akarta létrehozni.

(Karácsony itt beszél a Jobbikkal való összefogásról 2014-ben: KLIKK IDE!)

Az LMP korábban leszögezte, akkor hajlandó együttműködni a baloldali pártokkal, ha a teljes ellenzék összefog. Miután a DK nemet mondott a Jobbikkal való összefogásra, és a Jobbik sem volt nyitott az LMP-re, ez a szándék meghiúsul.

hirdetés

Hirdetés