Magdi anyus Pécset választotta!

Fodor Zsóka, azaz a Barátok közt Magdi anyusa évtizedek óta szerelmes Pécsbe, a színésznőt pedig a pécsiek a jövőben feltehetően sokszor láthatják majd a városban, hiszen munkája és a Pécs iránt érzett szeretete miatt pár hete a városban lakik már, barátnőjétől bérel egy lakást. Noha hivatalosan Budapesten él, ha boldog akar lenni, Pécsre jön.

A számos szakmai és művészeti díjjal elismert Fodor Zsókát, azaz mindenki Magdi anyusát 77. születésnapja alkalmából köszöntötte Király utcai lakásában Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Igen, jól olvasták, Fodor Zsóka Pécsen él, pécsi barátnője lakását bérli pár hete.

Páva Zsolt köszöntötte a 77 éves színművésznőt

A színésznő a születésnapi köszöntés után Páva Zsolt társaságában mesélt arról, hogy miért is választotta Pécset. A Barátok közt szappanoperáján túl főként színházi és szinkronszínészi munkájáról is ismert művésznő elmondta, hogy ugyan éveken keresztül játszott Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Békéscsabán, sokszor járt Pécsre is, ahol megannyi darabban láthatták a POSZT látogatói. Pécs iránti vonzalma azonban korábban kezdődött.

Fodor Zsóka mesélt Pécsre érkezéséről a polgármesternek (az előtérben egy ajándék kolbászcsokor, amit egy tévéműsorban kapott)

– Főiskolás korom óta szerelmes vagyok Pécsbe. Imádom a hangulatát. Akárhányszor itt jártam, mindig azt mondtam magamban, hogy Istenem, de boldog lehet az, aki itt él, Istenem, de jó annak, aki itt játszhat! Csak soha nem volt alkalmam hosszabb ideig itt dolgozni, nem volt rá szükségem se a sok munka mellett. Most viszont eljött az idő, mondtam magamnak, ez az utolsó alkalom arra, hogy változtassak, hogy Pécsre jöjjek. És hát miért ne változtatnék, előttem az élet! – mesélte Fodor Zsóka.

A művésznő megmutatta ajándékait is, többek között ezt az órát

Mint mondta, a költözésben óriási segítséget nyújtott neki Moravetz Levente színész-rendező, a pécsi Moravetz Produkció vezetője és családja. A színésznő egyébként már 2 és fél éve játszik Pécsett, sokan bizonyára látták Moravetz Levene „Örömlányok végnapjai” című folyamatosan nagy sikerrel játszott zenés vígjátékban.

„Szerelmes vagyok Pécsbe!”

– Akárhányszor itt jártam és játszottam, mindig úgy éreztem, hogy itt szeretnek, mindig mosolyogtak rám az utcán, otthon éreztem magam. Remélem, hogy szeretni fognak a jövőben is, amikor itt vagyok. Továbbra is Budapesten lakom, de én itt akarok játszani, és amikor boldog akarok lenni, ide jövök – mondta Fodor Zsóka.

Hirdetés