„Ha nem a feleségem vezet a maga megfontolt, óvatos stílusában, a 8 hónapos, és a bal oldalon utazó 3 éves kisfiúnk most nem a kis ágyában aludna!” – írta egy pécsi apuka a közösségi oldalára. Sikerült elérnünk a rémült családapát, aki elmesélte, mi történt velük.

„Ma este 19h-kor majdnem meghaltunk”

– Ezzel indította figyelemfelhívó posztját egy pécsi apuka, aki gyermekeivel és feleségével tartott hazafelé a Zsolnay-negyedből. Az eset pillanatok alatt nagy port kavart a közösségi oldalon.

– A picikkel játszótereztünk, majd elindultunk hazafelé. A feleségemnek mondtam, hogy inkább húzzuk le az ablakot, ne klímázzunk. Ez mentette meg az életünket – meséli a neve elhallgatását kérő apuka.

A család a Major és a Zsolnay Vilmos utca kereszteződésben, a Major utcából kifelé kanyarodott a négysávos útra. A zöld jelzésnél elindultak, de hallották, hogy hatalmas hanggal közeledik két autó is.

Az érintett helyszín (képünk illusztráció, nem az esetben érintett autókat ábrázolja)

– A külső sávban a belváros felé 80-100 kilométeres sebességgel átszáguldott előttünk a piroson áthajtva egy fekete vagy sötétkék régi, sötétített VW kombi Passat – meséli az apuka. 

A család szerint a körülbelül 20 éves járgány egy másikkal versenyzett.

– A Passatos továbbhajtott, de a másik autós megállt az ijedtség miatt. Ott álltunk és alig hittük el, hogy élünk. Az volt a szerencse, hogy a feleségem vezetett, az ő megfontoltságával – mondja az apa.

Az esetet a férfi feltöltötte a közösségi oldalra, abban bízva, hogy fel tudja hívni mások figyelmét a körültekintő közlekedésre. A másik célja pedig az volt, hogy megtalálja a szabálytalankodó autóst.

– Péntek reggel elmentem a rendőrségre is, mert láttuk, hogy ezt az útszakaszt három köztéri kamera is figyeli. Már a portán visszafordítottak azzal, hogy örüljünk annak, hogy nem lett bajunk és viszlát – mondta el lapunknak az apa.

FRISSÍTVE: Mint később kiderült, aki a rendőrségen elküldte a családapát, az nem rendőr, hanem fegyveres biztonsági őr volt. Külön elnézést kértek az esetért és az ügyben elindult a nyomozás.

Hirdetés