Összesen 1700 négyzetméteres új gyáregyüttessel bővült a pécsi SOMAPAK Kft. Edison utcai üzeme, az új beruházás révén a mintegy félszáz dolgozót foglalkoztató cég további munkatársakat vesz fel.

Pénteken adták át ünnepélyes keretek között a SOMAPAK Kft. új, Edison utcai gyáregyüttesét. A csomagolástechnikai, egyedi gépgyártó és alkatrészgyártó vállalat 1700 négyzetméterrel bővült, az üzemterület mellett irodák, kiszolgálóegységek is helyet kaptak, ezzel a gyár mintegy másfélszeresére növekedett.

– A fejlesztési ciklusunk második üteméhez érkeztünk, két évvel ezelőtt történt meg az első, ez mindenképpen nagy mérföldkőnek számít cégünk életében – mondta Bognár Balázs, a SOMAPAK Kft. ügyvezetője.

A mostani beruházás értéke mintegy 600 millió forint, és nem csak az új épületek kialakítását jelenti, hanem új gépek beszerzését is. Többek között modern CNC-forgácsoló berendezéseket is használhatnak, köztük olyat is, ami rendkívül összetett alkatrészek megmunkálására is képes.

A pécsi SOMAPAK, amely 1986-ban egy olasz-magyar vegyesvállalatként alakult, ma sikeres magyar családi cégként egyre nagyobb jelentőséggel bír a pécsi gépiparban. (A céget korábban már bemutattuk, cikkünk ITT olvasható).

– A társaság a pécsi gépipari klaszternek jelentős helyszíne – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere. – Pécsett a gépipar egy erős ágazat, mindig is az volt, az elmúlt években viszont még inkább erőre kapott.

Mint megtudtuk, a pécsi társaságnál jelenleg mintegy félszázan dolgoznak, de a mostani fejlesztés is segíti a további munkahelyteremtést, már a közeljövőben 10-15 új munkatárs felvételét tervezik.