Mecseki Srácok – vélemény: Mindig van lejjebb

„Hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik? – Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Így fogalmazott szó szerint Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője egy tévéinterjúban” – írja a Mecseki Srácok.

hirdetés
Uránia Mozi

Sok kérdés nincs, még a balliberális lapok többsége is úgy hallotta, értette, Bangóné a Fidesz szavazóiról beszélt, a baloldal által elismert közéleti személyiségek is így értelmezték. „Az MSZP-s Bangóné lepatkányozta a fideszeseket” – ez a címe a legolvasottabb országos ellenzéki portál cikkének. Tényleg nincs miről beszélni, a szavak ugyanis önmagukért beszélnek. Ám az MSZP egy darabig mellébeszélt, aztán patkánykormányozott, aztán mégse, de tulajdonképpen nem történt semmi, Bangóné Borbély Ildikó most is az MSZP megbecsült tagja, képviselő. Ezzel szinte egy időben egyébként egy osztrák politikus nevezett szintén patkánynak embereket – másnap lemondott. Lehet így is.

Persze az O1G, bajszor sz.r és egyéb, a baloldal által rendkívül szellemesnek tartott megnyilvánulások után nincs már mit csodálkozni. Ugyanakkor ez mégis más. Most már nem csak a polgári oldal politikusai, hanem a szavazói, támogatói is célkeresztbe kerültek. Logikus folyománya ez annak, amit az egyik balliberális portál engedett meg magának, amikor ellőrobotnak titulálta a nőket, anyákat. A patkányozás nem egy-két embernek szól, hanem millióknak.

Nem tudni, meddig fajul ez még. Mindig mondjuk, ennél már nincs lejjebb, aztán kiderül, dehogynem. Újabb és újabb döbbenetes kijelentések hangzanak el, amit azután próbálnak kimagyarázni, és aztán vagy nevetségessé válnak, vagy csak a döbbenet marad.

Jogos a kérdés: hogyan akarnak úgy egy egész országot kormányozni, ha egy jelentős részét nem embernek, hanem patkánynak tekintik? Hogyan akarnak úgy várost vezetni, ha szerintük a mást támogatók irtani való rágcsálók?

A kérdések megvannak. A válaszokat meg végső során majd az emberek adják meg – köztük azok, akiket patkánynak tartanak.