Még egy hónapot ki kell bírnunk a nyár beköszöntéig

A napokban nem egészen vagyunk kibékülve az időjárással: május közepén bőven tíz fok alatt a hőmérséklet, szüntelenül süvít a szél és szitál az eső. De nem csupán nálunk mindennapos téma ez. Spanyolország déli részén rekordokat döntöget a 35 fokos meleg, és ami még döbbenetesebb: az északi sarkkör közelében, Oroszországban 31 fokot mértek. Mire számítsunk mi a közeljövőben?

A május közepén tapasztalható időjárásnál rosszabbat aligha lehet elképzelni, ezért hát vetettünk egy pillantást a nagyobb időjós-hírportálok előrejelzéseire, hogy megnézzük, mi is vár ránk a nyáron.

Nagyon reméljük, hogy tévednek májusban

Ha a májusi eső aranyat ér, akkor nagyon meggazdagodhatnak a mondásban hívők. Ugyanis az időjárás-előrejelzések szerint a hónap hátralévő részében szinte alig lesz száraz nap, érkezik az „égi áldás” rendületlenül.

Május 20-ától – ha hiszünk az előrejelzéseknek – egy borzasztó hét veszi kezdetét. Mindennap eshet az eső, ráadásul a szél sem hagy alább.

Május utolsó hetére ráfordulva már enyhül a csapadékos idő, az utolsó napokban ki-kisüthet a nap. Igaz, az AccuWeather borúlátóbb, ez az oldal még az utolsó hétre is csapadékot jelez.

Úgy néz ki, így fog telni a május…

Öröm az ürömben, hogy a jelenlegi hideg hőmérséklet enyhül, és szépen lassan melegszik a levegő. A hónap végére 24-25 fokot jósolnak a szakemberek.

Június

A júniusi naptárra tekintve az első, ami feltűnik, az, hogy a kis ikonok közül a felhők szinte végig ott vannak a júniusi napokon, ritka az, ahol a nap megjelenik, az is inkább a hónap második felében. A hőmérséklet viszont tovább melegedik, a havi átlag olyan 24-25 fok körül mozog. Kicsit ijesztő és érthetetlen, hogy az egyik oldal – a többi hárommal szemben végig 22-23 fokos átlaghőmérsékletet mutat. Reméljük, ez fog tévedni.

Július

A júliusra vonatkozó előrejelzések valószínűsége nyilván már kisebb, lévén, még másfél hónap előtte áll, de az időjósok azért próbálkoznak képet festeni a várható időről.

Július közepe és vége lesz a legalkalmasabb egy nyaralásra

A hőmérséklet megfelel majd a nyári elvárásoknak, olyan 28-30 fok között mozoghat az átlag. A júliust pár csapadékos nap kivételével végig jó időben tölthetjük, tehát érdemes ilyenkor egy kis szabadságot kivenni. Főleg a hónap közepe és vége lehet alkalmas erre.

Augusztus

Végül az augusztus: a júliushoz hasonlóan alakul a hőmérséklet, de csupa napsütést jelez az AccuWeather, joggal bízhatunk benne, hogy szépen zárul a nyár.