Még külföldről is érkeztek nézők a brutális kutyaviadalra

Július 9-én, kedden tárgyalják annak a három férfinek az ügyét, akik 2018 júliusában tiltott állatviadalt szerveztek egy mohácsi vágóhíd telephelyén. Még külföldről is érkeztek nézők a rendezvényre, aminek a helyszínen megjelent TEK-esek vetettek véget.

Még 2018 júliusában történt az eset, amikor a három vádlott férfi eldöntötte: kutyaviadalt szerveznek az egyik férfi vágóhídjának telephelyén. A bíróság közlése szerint két férfi a kutyákat biztosította, míg a harmadik a bíráskodást vállalta. A kora reggeli eseményre érkező nézősereg elsősorban ismerőseikből tevődött össze, ám még külföldről is többen érkeztek, kifejezetten ez a rendezvény miatt. A helyszínen elkülönített helyiséget alakítottak ki a kutyák számára, ahol összecsaphattak.

Képünk illusztráció!

A viadalt egy mohácsi vágóhíd telephelyének egyik helyiségében tartották staffordshire terrier fajtájú kan kutyák részvételével. A helyiség ajtónyílását, illetve annak egy részét kereszt irányba fa deszkákkal zárták le. Az állatviadal nézői a deszkázattal lezárt ajtó másik oldalán voltak.

A kutyákat egymásnak uszították, az állatokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással verekedjenek, harcoljanak. A „bíró” mindvégig az állatok mellett tartózkodva megfigyelte, és megítélte, hogy közülük melyik állat került ki győztesen. A kutyák gazdáik uszítására folyamatosan verekedtek, egymást testszerte harapdálták, több vérzéssel járó sérülést okoztak egymásnak, ennek következtében a helyiség csupa vér lett. A döbbenetes eseménynek a TEK-esek vetettek véget reggel fél 8-kor.

A két férfi a kutyákat indokolatlanul bántalmazta, verekedésre uszította, a harmadik pedig akkor sem vetett véget a kutyák közötti verekedésnek, amikor azok 26 percet követően egymást véresre marcangolták. A kutyákon létrejött sebek elsődlegesen fájdalommal, majd a gyulladások miatt különös szenvedéssel jártak, áll a bíróság által kiküldött tájékoztatásban.

Hirdetés