Továbbra sem találják azt a somogyhatvani asszonyt, aki anyósával tűnt el medvehagymaszedés közben vasárnap. Az idősebb asszony holteste már előkerült a falu megáradt patakjából, a másik nőt kedden még keresték.

Vasárnap este óta több mint ötvenen keresték az eltűnt asszonyokat, Somogyhatvan-Merenye-Tótszentgyörgy határában. A keresésben 25 polgárőr és 30-40 rendőr vesz részt nyomkereső kutyák segítségével. Az esőzéstől átázott terep annyira megközelíthetetlen, hogy a helyszínelő rendőröket quadokkal vitték be a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, akik a mentéshez szükséges felszerelések helyszínre szállításban is részt vettek.

Keresés a megduzzadt vízfolyásban

– A rendőrség koordinálásával még kedden is keresik a másik eltűntet. Nem tudni, mi történhetett, de az biztos, hogy vasárnap este egy nagyon sűrű hóesés és vihar kapta el őket, ami befolyásolhatta a tájékozódásukat – mondta Gyulai Krisztián, a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

Szalainé Gyöngyi (47) és Szalainé Éva (58) vasárnap délután indult el Somogyhatvanból medvehagymát szedni, de sötétedésig nem értek haza. Az egyiküket még vasárnap este Somogyhatvantól három kilométerre találták meg, búvárok emelték ki a holtestét a folyóvá duzzadt patakból.

Szalai Gyöngyi fiának feleségét Gyöngyit azóta sem találják, kedden sokadszorra indultak keresni a családtagok, akik nem értik, mi történhetett, hiszen a két asszony jól ismerte a terepet.

– Nem lehet az igaz, hogy eltévedtek, vagy hogy át akartak kelni a megáradt patakon, ennyire nem felelőtlenek. Jól ismerik a környéket, negyven éve rendszeresen ott szedik a medvehagymát, ezért nem tudom elképzelni, hogyan kerültek a patakba – mondta könnyes szemmel lapunknak Éva férje, Szalai György (61).

Szalai György feleségét gyászolja

A Szalai család még reménykedik, hogy Gyöngyi előkerül. A férfiak részt vesznek a keresésben, az asszonyok a gyerekek és az idősebbek otthon izgulnak, Gyöngyi hét, köztük négy fiatal gyereke várja otthon.