Még szorosabb együttműködés várható Pécs és testvérvárosai között

Számos kölcsönös látogatás, közös rendezvények, sok-sok évtizedre visszanyúló üzleti kapcsolatok és a hagyományok kötik össze Pécset különböző testvérvárosaival. Legutóbb szeptember elején találkoztak a helyi városatyák több külföldi delegáció tagjaival, az együttműködés további lehetséges módjairól is szó esett.

A hagyományokhoz híven, szeptember 1-én rendezték meg a város napját Pécsett. A programhoz ünnepi közgyűlés, mise, díjátadás, de koncertek is tartoztak többek között. A vendégek soraiban néhány külföldi polgármester is helyet foglalt, jelen voltak például Terracina, Samobor, Tuzla, valamint Olmouc képviselői.

A testvérvárosi kapcsolatok ápolására a pécsi önkormányzat kiemelten figyel, egyre szorosabbá fűzik a sok esetben baráti viszonyt. Jó példák erre a nemrég megrendezett I. Eszék-Pécs futóverseny, a többedik alkalommal megtartott Pécs Napja Aradon, vagy éppen a korábban már említett polgármesteri találkozó, melyre településünk egyik fő ünnepén került sor.

Lapunk értesülései szerint tervezik, hogy jövőre fellép Pécsett az olmouci filharmonikus zenekar, kulturális delegáció épülhet ki egy nagyszabású közös program kidolgozása érdekében Pécs és Terracina között, de településünkön több olyan rendezvényre is számíthatunk, amelyen a partnereinkkel való kooperáció során összeállított projektek valósulnak meg. Emellett az állatkertek és a zöld projektekért felelő szakemberek is szorosabbá fűzhetik együttműködésüket a következő időszakban.

Íme a Pécs TV idevágó anyaga:

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés