Koronavírus: meghálálják az önkormányzat szociális munkásainak erőfeszítéseit

Péterffy Attila polgármester június 24-én az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ testületi ülésének kezdetén köszönte meg a családsegítő szolgálat és az Integrált Nappali Szociális Intézmény munkatársainak a járványidőszakban végzett fontos munkáját.

hirdetés

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ június 24-én tartotta meg testületi ülését, melyen a központot vezető Nagy István mellett részt vett Péterffy Attila polgármester is.

Nagy István az ülés előtti köszöntőbeszédében kiemelte, hogy nagy szó az, hogy a polgármester tiszteletét tette az intézményben, hiszen az elmúlt 8 év során nem volt precedens arra, hogy a város első embere ellátogatott volna Anikó utcai épületükbe és testközelből megtekintette volna, hogy hol dolgoznak, milyen tevékenységet végeznek a családsegítő központ munkatársai. Hozzátette, hogy örömmel fogadta hírt, miszerint a közgyűlés június 23-án megszavazta, hogy az intézmény egy pályázatnak köszönhetően jelenlegi épületéből átköltözhet egy munkavégzésükhöz alkalmasabb épületébe.

Nagy István és Péterffy Attila

– Őszinte leszek, a szociális terület fontosságára, az önök munkájának fontosságára a figyelmemet a járványveszély hívta fel. Azóta viszont erősen figyelem az önök tevékenységét. Először is szeretném megköszönni, a járványhelyzettől függetlenül, a pécsi gyermekekért és családokért kifejtett mindennapos erőfeszítéseiket. Azt szeretném, hogy értsék, látjuk a munkájukat és munkájuk hatását, az fontos számunkra. Ezt nem csak a városvezetés nevében, hanem a pécsiek nevében is mondom. Hiszen önök azok, akik a rászoruló, nehéz sorsú, segítségre szoruló gyerekek és családok első jelzéseit érzékelik és kezelik – mondta a polgármester.

A városvezetés honorálja a járványveszélyben tett erőfeszítéseiket

Péterffy Attila ezután külön megköszönte, hogy a szolgálat munkatársai – ahogy a pécsi Integrált Nappali Szociális Intézmény dolgozói is – a járvány berobbanásának pillanatától annak lecsengéséig példamutatóan helytálltak a veszélyhelyzet frontvonalában.

– A járvány során bajba jutott, rászoruló családok az önök munkájának köszönhetően érezhették azt, hogy igenis vannak, akiket érdekel az ő sorsuk és vannak, akiknek fontos, hogy segíthessenek nekik. Mindezt pedig hivatásból, szívvel-lélekkel teszik – mondta.

Péterffy Attila: éreztetni szeretnék a szolgálat munkatársaival, hogy a város hálás nekik

A polgármester ezután bejelentette, hogy a gyermek- és családsegítő szolgálat – valamint az INSZI – munkatársainak járványhelyzetben végzett munkáját, azt hogy ebben a nehéz időszakban is kitartottak a veszélybe került pécsiek mellett, az önkormányzat egy egyszeri, fejenkénti 25 ezer forintos jutalommal honorálja és hálálja meg.

– Nem csak kommunikálni, hanem éreztetni is szeretnénk önökkel, hogy a város hálás munkájukért. Tudom, hogy ez nem egy őrült nagy vagyon, de talán több, mint egy gesztus – mondta Péterffy Attila.

FRISSÍTVE – JÚNIUS 25: 

A város önkormányzata a következő közleményt adta ki a fentiekhez kapcsolódóan: 

“Pécs vezetése rendkívül hálás az önkormányzat szociális intézményei minden dolgozójának az új koronavírus időszaka alatt tanúsított helytállásáért. Nem mondhatunk elégszer köszönetet azért, hogy a munkájukat a járvány idején is önzetlenül, olykor erejüket megfeszítve végezték a legelesettebb pécsiek érdekében. Önkéntesekkel együtt működtették az önkormányzat által életre hívott PAPI-t (Program A Pécsi Idősekért) és kivették a részüket a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásából is a járvány idején.

Pécs önkormányzata lehetőségeihez mérten igyekszik a szociális szférában dolgozók érdemeit a köszönő szavakon túl is elismerni. Ennek érdekében 20 millió forintot különített el azon idősotthoni dolgozók külön juttatására, akik a járvány idején beköltöztek a munkahelyükre annak érdekében, hogy az ott gondozott időseket ne tegyék ki a fertőzésnek.

Az önkormányzat most egyszeri, fejenként 25 ezer forintos juttatással szeretné köszönetét kifejezni a járvány idején komoly terepmunkát végző szociális dolgozók felé is. Az Integrált Nappali Szociális Intézmény, valamint az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársainak juttatásáról a pécsi közgyűlés július 15-i ülésén hoz döntést.”

hirdetés

Hirdetés