Néhány hete vehették birtokba a pécsiek a város legújabb parkját, most további fejlesztések várnak a területre.

hirdetés
Uránia Mozi

Még májusban, a Pintér János Parkmegújítási Program keretében adták át a Hamerli parkot a Vince utcában. Az egykori bozótos zöldterület csodálatosan megszépült: virágágyakat, kavicsos díszburkolatot alakítottak ki, falépcsőket építettek ki és új utcabútorokat, hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki. A kivitelezés részeként csapadékvíz-elvezető rendszer is épült – elevenítette fel az elmúlt hetek eseményeit a pécsi önkormányzat.

Azonban – mint írják – az átadást követően két nagy vihar is lecsapott a városrészre, a kialakuló villámárvizek pedig mindkét alkalommal károkat okoztak a park területén. Ennek oka részben az volt, hogy a rézsűs felületen még nem hajtott ki gyep, a lágyszárú növények nem erősödtek meg, így a területre zúduló villámárvizek a friss felületeken eróziót okozhattak.

Ez a jelenség a gyep és a növények megerősödésével rövidesen megszűnik.

A Biokom NKft. szakértői emellett úgy határoztak, hogy továbbfejlesztik a park, valamint a Gáspár és Majtényi Ferenc utcák vízelvezetését, annak érdekében, hogy az extrém viharok során a Mecsekoldalról lezúduló víz a jövőben minél kisebb károkat tudjon okozni a környéken – derül ki a közleményből.

– A felmérést és a tervek kialakítását követően ma megkezdődött a vízelvezető rendszer bővítésének kivitelezése a park területén. A vízépítési munkák várhatóan a hét végéig befejeződnek, amellyel egyidejűleg a korábbi kavicsborítást, a természeti erőknek ellenállóbb térkő díszburkolatra cserélik – tájékoztatott Meixner Barna, a városüzemeltetési társaság ügyvezetője.