Megújul a Niké-szobor környéke, májustól láthatjuk!

A Pécs parkjai megújulnak program keretében már javában zajlanak a munkák a város egyik kedvenc kirándulóhelyénél, a Niké-szobornál, várhatóan április 29-én végeznek is a szakemberek a környék rendbetételével – derül ki a pécsi önkormányzat közleményéből.

hirdetés
Uránia Mozi

A program keretében az önkormányzati képviselők támogatásával évente számos zöldterületet, parkot, és kirándulóhelyet újítanak meg a Biokom Nkft. munkatársai. Most a  Niké-szobor van soron, de már nem sokáig, április utolsó hetében zárulnak a felújítási munkák a környéken.

A szobor a város egyik kedvelt panorámapontja.

Ám amint azt a pécsiek is tapasztalhatták, az elmúlt években sajnos problémát jelentett a terület elhanyagoltsága, a lepusztult, mára használaton kívüli betonelemek, elrozsdásodott, régi világítótestek maradványai elcsúfították a környéket.

Korábban már megtörtént a szobor graffiti-mentesítése, elbontották a funkciójukat vesztett beton-, és rozsdás fém tereptárgyakat, azok helyét földdel töltötték fel a szakemberek, majd elindult a terület parkosítása is.

Íme galériánk:

Meixner Barna, a Biokom Nkft. ügyvezetője most a következőkről adott tájékoztatást:

Jelenleg folyamatban van az út menti szalagkorlátok felújítása, festése, illetve a felújított utcabútorok, padok kihelyezése és a parkosítás utolsó fázisa. A területen a felújítási és karbantartási munkáinkat várhatóan április végén fejezzük be, így májustól a Niké-szobor és környéke ismét kulturált körülmények között várja a pécsi látképben gyönyörködni vágyókat.

A környék rendezését a terület önkormányzati képviselője, Topán László is támogatta. Elmondta, körzete nagy része „felkúszik” a Mecsek lankáira, de nemcsak képviselőként, hanem magánemberként is fontos számára ez a terület. Tájfutóként, természetjáróként és kisgyermekes apukaként is gyakran jár a Mecseken.

Látom, hogy milyen állapotban vannak a parkok. Éppen ezért személyes ügyemnek is tartom, hogy segítsem a megújulásukat. A Niké-szobor környéke kifejezetten forgalmas terület, a közeli parkolókban jó időben alig találni helyet. A járvány kialakulása óta jelentősen megnőtt ennek a területnek a látogatottsága, a napsugarak sokszor csalogatják ki az embereket a szabadba. Ezért fontos, hogy a terület rendezett és jó állapotú legyen, a mostani felújítás ezt a célt szolgálja

– közölte a képviselő.

A Pécs parkjai megújulnak program részeként más mecseki területek, így például a Mandulás tornapálya, illetve a Havihegyi Panoráma-sétány is megújul a következő hetekben – zárul az önkormányzat közleménye.