Milyen szörnyűség lapul az elhagyatott pécsi tüdőszanatórium mélyén? Most kiderül!

Érkezik a Horror Stories of Pécs független, pécsi amatőr filmes csapat legújabb rövidfilmje, melynek nem is választhattak volna parább helyszínt: a történet középpontjában ugyanis a mindig nagy érdeklődést keltő pécsi tüdőkórház áll, ami hosszú évek óta elhagyatottan árválkodik a Mecseken.

A rövidfilm december 28-án, az esti órákban válik elérhetővé a stáb Youtube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán, ahol egyébként nem csak a pécsiek munkásságát követhetik nyomon, de számos hírrel, meghökkentő érdekességgel, sötét poénnal is találkozhatnak a látogatók a rettegés és a borzongás birodalmából.

– Főszereplőnk egy fiatal blogger, akinek a segítségével a film első felében megismerhetik nézőink a szanatórium rövid történetét, és a bezárásával kapcsolatos tudnivalókat. Ráadásul a mindenre elszánt fiatalember az este beköszöntével elindul, hogy belülről is megmutathassa az egykor halálgyárnak becézett intézményt. A film második fele erről szól, és természetesen már fikció – árulta el lapunknak elöljáróban Németh József, a Horror Stories of Pécs kreatív vezetője.

Az alkotók abban bíznak, hogy kellőképpen sikerül majd sokkolniuk nézőiket a filmben található fordulatokkal

A 11 perces alkotás egyben a filmes brigád első kézikamerás filmje is lesz. Kérdésünkre elmondták, nagyon problémás volt elkészíteniük a művet. Főként azért, mert nagyon szigorúan őrzik a szanatóriumot.

– Nem hogy filmezni, fényképezni, de még a területén tartózkodni sem szabad. Az első forgatási napunkon például elővettem a kamerát, elindítottam, és körülbelül 10 másodpercre rá le is kapcsoltak. Többszöri visszatérés, visszasettenkedés után sikerült csak elegendő anyagot gyűjtenünk a film dokumentációs részéhez. Ezen kívül számomra is kihívás volt, mert soha nem készítettem found footage, vagyis kézikamerás típusú filmet. A film második felét is úgymond „tilosban” vettük fel. Az első forgatásunk itt szintén meghiúsult, ugyanis kihívták ránk a rend őreit. Szerencsénkre kiderült, hogy az egyik járőr nagy rajongónk, békésen zajlott az esemény. Természetesen pár napra rá ide is visszatértünk, hogy elkészítsük a felvételeket. Az eddigi legnehezebb forgatásra készültünk, de minden stábtag profin dolgozott, ezért a vártnál jóval könnyebben végeztünk. Visszanézve a végeredményt, minden erőfeszítést megért, az eddigi filmjeink egyik legjobbja lett – foglalta össze a rövidfilm elkészítésének folyamatát Németh József.

A film dokumentum jellegének köszönhetően a horror műfajért egyébként nem rajongó nézők is érdekes információkat kaphatnak a pécsi szanatóriummal kapcsolatban

Néhány képkocka a helyszínről: