Minden szolgáltatónál elérhetővé vált a Pécs TV!

Március 15-től a megújult Pécs TV gyakorlatilag az összes kábelszolgáltató csatornakiosztásában helyet kapott! A teljes lefedettség a lokálpatrióta városi tévét működtető stáb „vállára” még nagyobb felelősséget helyezett, de a pécsiek által elvárt magas színvonalú minőségi műsorok így még több emberhez eljuthatnak.

Mint azt bizonyára már minden pécsi jól tudja, tavaly szeptember 17-től 21. századi elvárásoknak megfelelő technikai háttérrel, látványos grafikai- és vizuális elemekkel, megannyi új műsorral újraindult a Pécs TV. A pécsiek újjászületett, igazi lokálpatrióta, Pécs-központú, saját helyi televíziójánál az indulást követően folyamatosan azon dolgoztak, hogy a csatorna műsorfolyama a lehető legtöbb emberhez eljusson, a lehető legjobb minőségben.

Páva Zsolt polgármester a Híradóban

Az új Pécs TV adását eddig is sugározta több nagy kábelszolgáltató, azonban március 15-től a város tévéje már teljes lefedettséggel működik, azaz az összes szolgáltató hálózatában megtalálható!

Müller-Takács Nikolett, a Pécs TV projektvezetője elmondta, hogy 7 hónapja indították el a Magyar Telekommal azt a vártnál hosszabb ideig tartó szerződéskötési és tesztelési folyamatot, mely sikeresen zárult március 15-én. A T-Home alapcsomagjába frissen bekerült Pécs TV a 278-as programhelyen található – mondta.

A Pécs TV emellett az UPC-nél az 501-es csatornán, a Diginél a C 5-ös csatornán (175,25 MHz), míg a Vidanetnél az S 33-as csatornán (399,25 MHz) található alapból, aki pedig Mindig TV-t használ, egy szobaantennával foghatja, ha a készüléke ismeri az MPEG 4 formátumot.

Több emberhez eljuthatnak a pécsi hírek

– Ahogy ígértük a tavaly szeptemberi induláskor, úgy is lett, a Pécs TV minden kábelszolgáltató programjában elérhetővé vált. A szerződéskötési folyamat a vártnál kicsit tovább tartott, az eredmény viszont magáért beszél, a Pécs TV műsora minden szolgáltatónál fut. Ezzel azonban a stábunkra még nagyobb felelősség és nyomás került, de ezután is folyamatosan azon fogunk dolgozni, hogy megfeleljünk nézőink elvárásainak, visszajelzéseiket továbbra is várjuk, és persze a jövőben is törekedünk arra, hogy a nézőink igényeinek megfelelően fejlesszünk a Pécs TV műsorán – mondta a projektvezető.

A tévészolgáltatók mellett azonban a Pécs TV – mint arról korábban írtunk is – már az interneten is nézhető. A stáb a közösségi médián keresztül is ellátja már tartalommal a helyi hírek, események, érdekességek iránt érdeklődőket: a Facebook-oldalukon sok-sok információt szerezhetnek a városban történtekről, továbbá a csatorna új és megújuló műsorai a YouTube-on is visszanézhetőek.

Íme videónk, melyben Müller-Takács Nikolett vezet körbe minket a Pécs TV új stúdiójában: