Mindenki Pécsért frakciók: “Bűvészkedés helyett ideje lenne Pécsért dolgozni Hoppál Úr!”

Hoppál Péter

A várost vezető Mindenki Pécsért Egyesület frakciói csütörtökön közleményben reagáltak Hoppál Péter országgyűlési képviselő október 21-ei, a városvezetés elmúlt évét “értékelő” sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Ahogy Hoppál sem osztályozta jóra a frakciók munkáját – szerinte az egész évet zavarok jellemezték és nincs igazi teljesítmény – úgy ők sem fogták vissza magukat válaszukban. Íme a közlemény:

“Hoppál Péter országgyűlési képviselő értékelte a városvezetés elmúlt egy évét. Sajnos az évértékelőben többet bűvészkedett a szavakkal, mint ahány valós tényt fogalmazott meg.

Sajnáljuk, hogy képviselő úr meglepődik azon, hogy egy demokráciában vannak demokratikus viták. Szerintünk pont, hogy ezek viszik a várost előre, nem úgy, mint a Fidesz vezetése alatt, amikor a pécsiek által megválasztott polgármestert gyámság alá helyezték és a pécsiek feje felett döntöttek.

Képviselő úr szerint Budapestről importáltunk szakembereket a város cégeinek élére. Azt kérjük tőle, hogy nevezzen meg egy olyan cégvezetőt, aki nem pécsi, de segítünk neki: nincs ilyen.

Azt is állítja, hogy az elmúlt egy év a politikai tisztogatásokról szólt Pécsen. A fideszes média is ezt állította, majd a bíróság helyreigazításra kötelezte őket, melyben például ez a mondat kellett szerepeljen: ”a tények azt mutatják, hogy senkit nem rúgtak ki – nyílt, vagy burkolt – politikai hovatartozása miatt az elmúlt 11 hónapban Pécsett.”

Az évértékelőn kérdőre vont minket azért is, hogy miért utasítjuk el a Fidesz irányából érkező szakmai javaslatokat. Megnyugtatjuk, hogy minden olyan javaslatra nyitottak vagyunk, mely Pécs jövőjét szolgálja. Azonban nem tudjuk elfogadni az olyan javaslatokat, melyek megvalósításával az önök korábbi ténykedéséhez hasonlóan még nagyobb csődbe kerülne a város.

Minket vádol a közbeszéd lezüllesztésével, miközben önök listáztak civil egyesületeket és újságírókat, valamint önök terjesztenek rendszeresen hazugságokat a városvezetésről.

Végezetül képviselő úr is engedje meg, hogy osztályozzuk a teljesítményét.

Együttműködni és közösen dolgozni a városért: elégtelen.
A kormányzatnál kilobbizott pécsi projektek: 0 db, ezt sajnos még osztályozni sem tudjuk.
Képviselni a fideszes pártérdeket: jeles.

Megnyugtatjuk Hoppál urat, hogy a városvezető frakciók ahogy eddig, úgy a továbbiakban is egységesen fognak dolgozni Pécsért, a pécsiekért, valamint arra kérjük őt, hogy a politikai vagdalkozás helyett tegyen így ő is.

Azt pedig köszönjük, hogy 143 nappal a szerződéses határidő lejárta után bejelentette, hogy a ZSÖK megkapja majd azt a támogatást, ami jár neki.

Mindenki Pécsért frakciók”

hirdetés

Hirdetés