Mint azt megírtuk, január 12-től már szavazhatnak a pécsiek arról, hogy a Misina Ötletbörze keretén belül pontosan milyen fejlesztés valósuljon meg a Misina-tetőn. Három koncepcióterv közül választhatunk, a legtöbb voksot begyűjtő koncepciót ültetik majd át a gyakorlatba. A következő napokban részletesebben is bemutatjuk a versenyben lévő három tervet. Az alábbiakban a „Családi Misina” elnevezésű koncepcióról lesz szó.

hirdetés

A „Családi Misina” koncepcióterv – ahogy a neve is mutatja – egy olyan családcentrikus, többkorosztályos közösségi teret vázol, ahol a családi együttlét és az ahhoz kapcsolódó aktív és passzív pihenési-szórakoztató funkciók kerülnek előtérbe. Az ide tervezett játszótér kiemelendő sajátossága, hogy a játékok a Misina-tetőre utalva a magasságot szimbolizálják: ezek egyike egy felhő formájú-megjelenésű gyűrű, amelyre különböző játékelemeket függesztenének fel. A fejlesztés legegyedibb eleme mindenképp a lombkoronasétány, amelynek köszönhetően az épületből sétálhatunk fel a közeli fák lombjai közé.

A pécsiek kreativitásával újjászülethet az egykori Misina étterem

A megvalósítandó családi élményközpontról a következő konkrétumokat érdemes tudni:

  • A fiatal és a felnőtt korosztály számára edzőgépeket és pihenőtereket alakítanának ki.
  • A volt Misina Étterem épületének átalakításával négy – különböző funkcióval bíró – szinten elégítenék ki az aktív és passzív pihenésre vágyó családok igényeit (például: öltözők, tárolók, gyerekszobák, játszósarkok, pelenkázók.
  • Belső és külső játszótereket, játékelemeket alakítanának ki.
  • Helyet kapna a túraközpontban egy pihenőtér is, kávézóval és büfével.
  • Az épületet és környékét akadálymentesítenék, az épület szintjei lifttel is elérhetők lennének.

Csúcs Zoltán, a projektet koordináló Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mindehhez hozzátette, hogy a lombkoronasétány egy olyan jó ötlet, ami a Misina-tetőn önmagában is megállná a helyét és elmondta, hogy elképzeléseik szerint az épület emeleti szintjéről lehetne majd eljutni ezen a sétányon a közeli fák közé, egészen az ingatlan telekhatáráig.

Látványtervek a „Családi Misina” koncepciótervhez:

A koncepciót bemutató rövid videó:

A részletes tervet a Misina Ötletbörze honlapján lehet megtekinteni.

A koncepciótervre szintén a Misina Ötletbörze honlapján szavazhatnak egy hónapon keresztül.

A Misina Ötletbörze a TOP-6.1.4-15-PC1-2016-00002 – a Misinatető fejlesztése projekt keretében valósult meg.

Hirdetés