Újabb kiütéses győzelmet aratott a PEAC női kosárlabdacsapata a Csata ellen, ezzel elődöntőbe jutott a bajnokságban.

hirdetés
Uránia Mozi

Az első, pécsi meccs után valójában formalitásnak tűnt az NKA Universitas PEAC együttese számára a Ludovika-FCSM Csata elleni bajnoki negyeddöntő második meccse, hiszen a Lauberben pár napja kiütötte ellenfelét Csirke Ferenc csapata.

És most, idegenben sem volt ez másként. A pécsiek az első pillanattól kezdve vezettek, sőt, nagyon hamar meggyőző előnyre tettek szert. Így végül második nekifutásra is több mint sima győzelmet arattak Wentzelék. Márpedig a negyeddöntő párharc két nyert meccsig tart – így ezzel véget is ért a párharc, a PEAC bejutott a legjobb négy közé, készülhet az elődöntőre.

Ami hatalmas sikernek számít, hiszen pécsi csapat legutóbb 2016-ban játszhatott elődöntőt az NB I.-ben, akkor a PINKK-Pécsi 424. Érdemes hát kiélvezni egy kicsit ezt a sikert, nagyon régen lehetett már ugyanis ilyen komoly tétre menő derbin szurkolni Pécsett. Amióta Csirke Ferenc elkezdte a munkát a PEAC-nál, lépésről lépésre halad előre a gárda, mostanra pedig elérkeztünk végre oda, hogy ismét eszünkbe juthatnak azok az Euroliga-sikerekkel tarkított, bajnoki aranyakban bővelkedő 2000-es évek.

Ludovika-FCSM Csata–NKA Univeristas PEAC 58-84 (15-21, 12-20, 15-28, 16-15)
Kosárlabda-NB I., nők, negyeddöntő 2. mérkőzés.
Ludovika-FCSM Csata: HORVÁTH B. 12/12, Lelik 9/9, Hegedűs 14/6, Zele 2, Böröndy 6/3. Cs.: Angyal, TOMAN 14/12, Strausz 1.
NKA Universitas PEAC: DUDÁSOVÁ 12/9, Wentzel 7/3, Marshall 5/3, NELSON 20, KISS V. 20. Cs.: Simon, Szücs 8/6, Brajkovics 3, Selcova 2, Sarok 7/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: peacpecs.hu