Minden várakozást felülmúló érdeklődés övezte a pécsi akvapark tervpályázatát. Összesen 14 pályamunka érkezett be az október 27-i határidőig – közölte az önkormányzat.

– Azért, hogy a pécsiek igényeit legjobban kielégítő, fenntartható és gazdaságosan üzemeltethető akvapark készülhessen, augusztus elején tervpályázatot hirdettünk a tervezők kiválasztására – idézte fel Török Ottó, a pécsi sportfejlesztések koordinálását végző polgármesteri biztos a közlemény szerint.

A biztos azt is megosztotta, a pályázat egy speciális közbeszerzési eljárás, amelynek célja a benyújtott művek alapján a tervező kiválasztása. A jelentős összegű, stratégiai beruházásoknál a szakmai szervezetek is javasolják a tervpályázat meghirdetését, ilyen eljárás előzte meg például az új pécsi vásárcsarnok, vagy korábban az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében megvalósult kulturális intézmények létesítését is.

– Arra azonban még nem volt példa Pécsett, hogy ilyen sok jelentkező legyen egy tervpályázaton. Látszik, hogy a projekt megmozgatta a szakmát, és az is, hogy nívós, magas szakmai színvonalú pályaművek érkeztek be – foglalta össze Török Ottó.

Az önkormányzati közleményben hangsúlyozzák: a beadott dokumentumok titkosak, azokat csak a bíráló bizottság tagjai ismerhetik meg. Az október 27-i borítékbontáson a testület tagjai közül ott volt Péterffy Attila, Pécs polgármestere és Perényi Lóránt, az Építési és Beruházási Minisztérium építészeti stratégiáért felelős helyettes államtitkára.

A bíráló bizottságnak egy hónapja van arra, hogy értékelje a pályaműveket, ezt követően pedig év végégig kell azokat bemutatni a nyilvánosság számára – zárul a városházi tájékoztató.

Korábbi cikkeink a témában:

Pécsi akvapark: múlt, jelen és jövő

Péterffy Attila: A célom változatlan, legyen végre Pécsnek akvaparkja!

Hirdetés