Nagy Trágár Kvíz – Ki mondta? Pankotai Lili vagy Bayer Zsolt?

Ahogy várható volt, a pécsi középiskolás diák, Pankotai Lili a vasárnapi több tízezres tüntetésen elhangzott, trágár kifejezéseket is tartalmazó slam poetry szövege heves indulatokat váltott ki pro és kontra az országban. Iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma vagy legalábbis annak igazgatója például elhatárolódott az elhangzottaktól. Mások ennyivel nem elégszenek meg, Pankotai Lili kirúgását követelik, mondván, nincs helye egy egyházi intézményben annak, aki nyilvánosan így beszél. A pécsi egyetem bölcsészkarának dékánja viszont azt írta: „Hihetetlenül álszent és képmutató magatartás az, amelyik »keresztény értékekre« (nota bene: mindig ezzel a kifejezéssel kezdődik a hamiskodás) hivatkozva számon kéri az öntudatos, igazságérzettől fűtött tinédzseren a szabadszájúságot, és nem kéri számon a szólás szabadságát a »keresztény értékek« hivatalos képviselőin.”

Szép hagyományai vannak pedig a magát keresztény-konzervatívnak (mostanában gyakran a normalitás képviselőiként hivatkoznak magukra) mondó hazai politikai táborban is a trágárságnak. Az egyik leghíresebb normális, sőt, NORMÁLIS például Bayer Zsolt „publicista”, aki néhány éve magas állami kitüntetést is kapott munkásságáért. Bayer a tavaszi választási kampányban, március 21-én a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában részt vett egy rendezvényen többek között Kővári Jánossal, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével együtt. (Kővári szerint egyébként prosztó – bocsánat: “PROSZTÓ”- volt a pécsi diáklány szövege.)

Bayer Zsolt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának nagytermében március 21-én, a háttérben Kővári János fideszes képviselőjelölt fotója – Forrás: Őri László Facebook-oldala
Kővári János, Bayer Zsolt, és Őri László, a megyei közgyűlés elnöke – Forrás: Őri László Facebook-oldala

Bayer népszerű szövegei megalkotása során gyakran és bátran nyúl trágár kifejezésekhez. Összeállítottunk egy kvízt, amin mindenki tesztelheti trágárságügyi tájékozottságát. Jó szórakozást!

A NAGY TRÁGÁR KVÍZ IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ.

 

Hirdetés