Nem akármilyen korai adventi vásárt rendez a NAV!

A lefoglalt varrógépcsoda (fotó: NAV)

Íme néhány kihagyhatatlan ajánlat, mely jól bizonyítja, hogy a hatóság árverési oldala színtiszta arany: 6 milliós ragasztógép, 3 milliós varrógép, egy csodálatos ezüst nyaklánc, ami nem biztos, hogy ezüst, és egy egészen jó állapotban lévő kisautó. Karácsony előtt, advent közeledtével érdemes elgondolkodni ezeken az ajánlatokon.

Egyszer-kétszer megírtuk már, hogy milyen szórakoztató – és persze valakik számára bizonyára hasznos – dolog böngészni a NAV árverési honlapját, melyen a hatóság által lefoglalt, birtokba vett csodálatos, nem mindennapi pécsi vásárfiákra bukkanhatunk. A merészebbek licitálhatnak is a páratlan ingóságokra, melyek közül újfent kiválasztottuk a legérdekesebbeket, melyek november közepéig várnak gazdájukra. Fogjuk fel úgy ezt mint egy korai adventi vásár és egy kifejezetten drága zsibvásár sajátos ötvözetét, és jól fogunk mulatni.

Mindezek előtt azonban jó tudni, hogy miként is működik ez a weboldal: az árverésén bárki lehet vevő, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és elfogadja az árverés szabályait, az aukciókon részt vevők az árverés befejezéséig anonim módon kattintgathatnak a licitgombra, ahogy jól esik. Most pedig nézzük, hogy a NAV nyár eleji kiárusításán milyen szuper dolgokat vehetünk meg jó pénzért, már ha elég szemfülesek vagyunk hozzá.

A ragasztógép, ami megéri (fotó: NAV)

Kezdjük most a jelenlegi felhozatal legdrágább termékcsodájával, a ragasztás rajongóinak és Pécs értő, ragasztó polgárainak meghirdetett német VEIT BX 1000C típusú ragasztógéppel, amit alsó hangon 3 millió forintért újíthatunk be, a ragasztógépek non plus ultrájának becsült értéke azonban 6 millió forint. Aki úgy igazán szeret dolgokat ragasztani, az simán ugrik erre a baráti ajánlatra, de nyilván inkább az ipari ragasztásban utazó pécsiek a célcsoportja ennek az aukciónak.

A lefoglalt varrógépcsoda (fotó: NAV)

A második legdrágább cuccot is be kell mutatnunk: a japán JUKI APW 896S automata varrógépről az ipari varrógépmárkák ismerete nélkül is feltételezhetjük, hogy izmos műszer, hiszen a becsült értéke kereken 2 976 000 forint, noha a kikiáltási ára csak a fele. Szóval, aki nagyon szeret varrni és sokat is varr, az – ha szerencséje van – akár másfél millióért is megkaphatja ezt a csúcsgépet. Azt nem tudjuk, hogy melyik megyei varrodát meszelte le a NAV ahhoz, hogy közkinccsé tegyék ezt a masinát, de az igazi varrás-fanok számára ez annyira nem is lényeges.

Gyönyörű (fotó: NAV)

A NAV gondolt a pécsi férfiakra is, főleg azokra, akiknek szüksége lehet egy vagány nyakékre. Az árverésre bocsátott igazi csajmágnesről az adóhatóság sem tudta eldönteni, hogy ezüst-e vagy sem, ezért inkább csak „ezüstnek látszó férfi nyaklánc” néven futtatják. A kikiáltási ára 10 rongy, a becsértéke 20 ezer forint, de nyilván óriási licitcsatára lehet számítani november végéig a kétes eredetű, ugyanakkor ellenállhatatlanul maszkulin ékszerért. Aki viszont kitartóan küzd és kifizet érte több tízezer forintot, az legalább elmondhatja magáról, hogy valószínűleg van egy ezüst nyaklánca.

Várja gondos új tulajdonosát (fotó: NAV)

A NAV árverési oldalán mindig találhatunk különböző autókat is, ez annyira nem meglepő. Most is akad itt pár remek járgány, melyek közül mi a legolcsóbbat választottuk ki, hiszen senki nem akar drága, használt, lefoglalt autóval furikázni. Íme, itt van egy 1,1-es, benzines, érvényes műszakival rendelkező, 1997-es szép kék Renault Clio, amibe mindössze 210 ezer kilométert rakott előző, szomorúan eladósodott gazdája. Nyilván mindenki tűkön ül, szóval nem is kertelünk, a kocsi kikiáltási ára 75 ezer forint, a becsült értéke pedig a duplája. Első kocsinak majdhogynem tökéletes vétel, roncsderbin pláne nagyot villanthatunk vele, de aki a MÉH-telepen akar kaszálni, az is fontolja meg. A kocsihoz a NAV mellékelt egy részletes leírást is, amiből sok érdekes részlet kiderül. A leírást változtatások nélkül közöljük:

„Az autó a saját lábán érkezett a tárolás helyére. A hűtőrács hiányzik, az első lökhárító javított, az első szélvédőn kavicsfelverődés van, a küszöbök cserélve lettek, bal első ajtóról a műanyag díszléc hiányzik, az üléskárpitok koszosak, az autón körben a korából és a használatból eredően több helyen karcolások találhatóak, az autóhoz 1 db indító és 1 db nyitókulcs tartozik. A törzskönyvet és a forgalmi engedélyt a pécsi okmányirodába küldték meg, az autót a forgalomból ideiglenesen kivonták, a rendszámtáblák okmányirodába történő leadását az adós vállalta.”

Hirdetés