Nem mindennapi nyári vásárt hirdet a NAV!

A varrás szerelmeseinek és a kispénzű menyasszonyoknak tartogat szuper meglepetéseket a NAV „nyári kiárusítása”. Íme néhány kihagyhatatlan ajánlat, melyek jól bizonyítják, hogy a hatóság árverési oldala színtiszta arany.

Egyszer-kétszer megírtuk már, hogy milyen szórakoztató – és persze valakik számára bizonyára hasznos – dolog böngészni a NAV árverési honlapját, melyen a hatóság által lefoglalt, birtokba vett csodálatos, nem mindennapi pécsi vásárfiákra bukkanhatunk. A merészebbek licitálhatnak is a páratlan ingóságokra, melyek közül újfent kiválasztottuk a legérdekesebbeket, melyek június közepéig várnak gazdájukra.

A NAV árverési oldala

Mindezek előtt azonban jó tudni, hogy miként is működik ez a weboldal: az árverésén bárki lehet vevő, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és elfogadja az árverés szabályait, az aukciókon részt vevők pedig az árverés befejezéséig anonim módon kattogtathatnak a licitgombra, ahogy jól esik. Most pedig nézzük, hogy a NAV nyár eleji kiárusításán milyen szuper dolgokat vehetünk meg jó pénzért, már ha elég szemfülesek vagyunk hozzá.

Szép színes cérnák a NAV kamrájából (fotó: NAV)

Úgy tűnik, hogy a megyei NAV nagy erőkkel sújtott le egy szabászatra, legalábbis az árverezésre bocsátott termékek nagyja erről ad tanúbizonyságot. Van itt például egy jelentős méretű csomag „Amann Sába” típusú cérna (több színben), mindössze 370 darab van benne (egyesével nem eladó ám, nehogy azt higgyék), a masszív adag cérna becsértéke pedig 53.650 forint (a kikiáltási ár ennek a fele). Aki mostanában azon gondolkodott, hogy megtanul varrni, vagy csak nagyon szeret varrni, ráadásul sokat varrni, annak ez egy fantasztikus lehetőség.

Van pár fölös kesztyűvarrócérnája a NAV-nak (fotó: NAV)

Az sem kizárt, hogy egy kesztyűvarró vállalkozásra rúgta rá az ajtót a NAV-kommandó, gondoljuk ezt abból, hogy egy raklapra való kesztyűvarró cérnára is licitálhatunk náluk. Egész emberi áron adják az 50 darabos készletet, a becsértéke 12.500 forint. Egyébként bizonyára jó vétel ez, mivel – ahogy írják – különleges, „mercerezett” cérnákról van szó, ami fogalmunk sincs, hogy mit jelent, de a varrásban jobban elmélyültek valószínűleg már ugranak is a licitgombra.

Alig látszik, hogy használt ez a varrógép (fotó: NAV)

Ha beszereztük az ipari mennyiségű cérnát, a NAV árverési oldalán vehetünk hozzájuk varrógépet is, amivel nyilván megkönnyíthetjük a dolgunkat. Többek között egy „Porkert” típusú varrógépet (van még pár az oldalon), melynek becsértéke használtan is 75 ezer forint (a kikiáltási ár a fele, de ne reménykedjünk abban, hogy ennyiért el lehet vinni).

Aki nem tudná, így néz ki egy serfelőgép (fotó: NAV)

A lelkes varrószakik bizonyára feltették már magukban a kérdést: jó, de vajon serfelőgépük van-e? A válaszunk az, hogy naná. Nem akármilyen masináról van szó, hanem egy „Fortuna” típusú gépről, amit 62.500 forintos becsült áron hirdetnek. Ezzel a műszerrel aztán lehet serfelni. Azaz bőrt vékonyítani.

Aki nem házasodik, annak is megéri (fotó: NAV)

Lépjünk túl a varráson, van egy jó hírünk a házasság előtt álló pécsi hölgyeknek is, a NAV ugyanis minden bizonnyal borította az asztalt egy esküvői üzletben is, a lefoglalt menyasszonyi ruhákon pedig baráti áron adnának tovább. Mármint, most komolyan, egy „ekrü színű” (tegyük fel, hogy ez tényleg egy szín), pánt nélküli, tüllaljú, divatosan tépett, gyöngyözött mellrészű ruháért a 10 ezer forintos becsült ár szinte semmi, ha pedig sikerül elvinni az 5 ezres kikiáltási áron, azzal garantáltan megspórolható a vőfély órabére.

Ugyanezekkel a feltételekkel árvereznek például egy fehér, sellő formájú, nyakpántos, gyöngyberakásos menyasszonyi ruhát is, de érdemes tovább böngészni az oldalt, mert akad még pár pompás ruhaköltemény hasonlóan petákokért. A ruhák méreteiről semmit nem tudunk, de biztos van valahol próbafülke a lefoglalt ingóságok raktárában. Az esküvő-expók hivatalosan is elvesztették minden jelentőségüket a NAV árnyékában.