Neonszínekkel jön az őrült tavaszi-nyári divat

Ha valamikor, akkor a 2019-es tavaszi-nyári szezon alatt hatékonyan bohócot csinálhatunk magunkból, ha feltétel nélkül követjük a divatdiktátorok ajánlásait. A divatóriások üzleteiben ugyanis megjelennek a biciklisnadrágok, dominálnak a neonszínek, berobban a nyári esőkabát és a „mindent mindennel”-elv. Az őrületen túl azonban lesznek izgalmas trendek is, például a virágminták, a kezeslábasok, és a hatalmas kalapok. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist segít eligazodni a trendek rengetegében.

A tavaszi-nyári divatról már ősszel sejthettük, hogy nem lesz semmi. Ilyenkor mutatják be a divathetek alkalmával ruhakölteményeiket az óriásmárkák, így már előre lehet látni a divatdiktátorok törekvéseit. Bár a kifutón látottakat mindig el kell osztani kettővel, még így is izgalmas hónapok előtt állunk. Mint ahogy mindig, most is Lánczos Benkő Tímea stílusszakértővel állítottuk össze rendhagyó kalauzunkat.

Ajánljuk: nadrágkosztüm, overálok, letisztult minták

Egyik kedvencünk, a nadrágkosztüm még mindig szuper választás. A roppant nőies, ezerféleképpen hordható klasszis tavasszal a szivárvány összes színeiben kapható lesz, így akár rózsaszínben, kékben, sárgában vagy fekete-fehér pöttyösben is beszerezhetjük a nem csak alkalmi, hétköznapi viseletet.

Még mindig maradnak a szeretett virágminták! Számunka ez üdvözletes hír, hiszen a csinos, nőies mintákat bárhová magunkra öltetjük. A boltok polcain találkozhatunk pasztell színvilágban pompázó virágmintás szoknyákkal, nadrágokkal, de szembejöhetnek akár mintás kezeslábasok is. És ha már szóba jött a kezeslábas, akkor van egy jó hírünk, ők is maradnak!

– Az elmúlt években jól látszik, hogy a nők szüneteltetik a szoknyahordást. Ennek a trendnek lehetnek kényelmi, vagy esztétikai okai is, így vagy úgy, a tervezők reagálnak rá, és bravúrosan helyettesítik másfajta alsórésszel a szoknyákat. Így eshetett meg, hogy hatalmas népszerűségnek örvendnek az overálok, idén pedig divatba jönnek a biciklisnadrágok, rövidnacik, élére vasalt térdnadrágok – mondja Lánczos Benkő Tímea.

A 2000-es évek elején nagyon menőnek számító övtáskák idén sem tágítanak. Ma már mindenféle stílusban, színben, méretben beszerezhetjük magunknak, és feldobhatjuk vele csinos, hétköznapi vagy sportos viseletünket is. Az biztos, hogy oltári praktikus, a stylist szerint blézerrel vagy ruhával, bármilyen szettet fel lehet vele dobni. Kiegészítők terén érdemes említést tenni a hatalmas kalapokról is, hiszen rendkívül nőies viselet, ráadásul a nyári hőségben „életet menthet” egy stílusos szalmakalap.

Ha nyakunkba vesszük a bevásárlóközpontokat, a rojtokat és a tollakat szinte biztosan nem tudjuk elkerülni, de amiből valószínűleg elegünk lesz, azok a neonszínek. Lánczos Benkő Tímea szerint, ha tehetjük, kerüljük a rikító színeket, ha pedig nagyon rá vagyunk kattanva, akkor inkább vízpartra öltsük magunkra a vakító árnyalatokat.

Nem ajánljuk: ruhahalmozás, PVC-ből készült darabok, neonszínek

– Készüljünk fel a „mindent, mindennel”-elvre. Ez azt jelenti, hogy szabásvonalakban, színekben és mintákban sem ismernek a bloggerek, divatdiktátorok és a világmárkák határokat. Ha tehetjük, mi azért óvakodjunk ettől, hiszen minden bizonnyal nem fog jól állni, ha harmónia nélkül pakoljuk magunkra a ruhadarabokat – mondja Tímea, majd hozzáteszi, hogy még mindig nem hevertük ki a PVC-őrületet, idén például a nyári esőkabáttal biztosan találkozunk.

A szakember hangsúlyozza, hogy nem kell minden trendet feltétel nélkül elfogadni, bármi is az irány, a nőiességet próbáljuk megtartani, az alapdarabjainkat mindig viseljük bátran, és ne feledjük az örök érvényű mottót: a kevesebb több.

Hirdetés