New Yorkot is meghódította a két pécsi nő!

Miután 2016 decemberében egy utcai ruhakölteménye bekerült a világ egyik legbefolyásosabb divatmagazinjának, a brit Vogue-nak a januári számába, a pécsi Cserkúthy Hanna karrierje meredeken ível felfelé. Megjárta a római divathetet, az Elle divatbemutatót, ruháit rendre tévés műsorvezetőkön látni. Pécsi kollégájával, Burkhart-Szentiványi Gabriellával az Amella Bag alapítójával most New Yorkot hódították meg.

Cserkúthy Hanna pécsi divattervező, a Whispering Wind Dresses alapítója és testvére, Cserkúthy András, a márka marketingese sok időt és energiát fordít az online megjelenésre is. Így történhetett, hogy 2016 novemberében a brit Vogue szerkesztői is megláthatták Hanna ruháit az Instagramon, amitől csak egy lépés volt a felkérés, hogy Hanna fiatal tervezőként jelenhessen meg a lapban. Bővebben itt írtunk a pécsi lány sikeréről.

A ruha, amivel bekerült a brit Vogue magazinba a pécsi lány

A Vogue-ban való megjelenés berobbantotta karrierjét, nevesebbnél nevesebb divatbemutatókra kapott meghívást, népszerű tévéműsorok sztárjai viselték ruhakölteményeit, de az olasz fővárost is megjárta, ahol a római divathéten mutathatta be kollekcióját. Az eseményre a világ minden részéről érkeztek tehetséges fiatalok, több mint száznyolcvan tervező vett részt a divathéten. Nemrég pedig Burkhart-Szentiványi Gabriellával, az Amella Bag alapítójával mutathatta meg magát a New York-i divathéten, egy exkluzív, privát eseményen.

– Legújabb kollekciómhoz természetesen megkértem Gabit, hogy készítene-e táskákat.  Egyből igent mondott! Amint jött a lehetőség, hogy New Yorkban mutathassam be a kollekciómat, nem volt kérdés, hogy a Gabi által megálmodott táskákat is bemutatom a ruháimmal együtt – meséli Hanna.

Így történt, hogy a két pécsi nő az ikonikus W Hotel Times Square-ben mutathatta be közös kollekcióját február 16-án többek között az NBC vezető amerikai televízió divatszerkesztője, a Conde Nast divatújságírói és neves New York-i divatbloggerek előtt.

– Fantasztikus érzés volt ott ülni, persze izgultam is, hiszen nagy embereknek mutathattam be a kollekciót! Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetőségem lesz – árulta el lapunknak a pécsi divattervező.

A két pécsi megragadta a lehetőséget, és a bemutatott ruhakölteményekből és a hozzájuk készített táskákból fotósorozatot készítettek New York utcáin, többek között az ikonikus Times Square-en is.