Nők, akik igazi példaképek

Február elején indult a jelentkezés Az év női példaképe címre, majd tizenegy baranyai nőre lehetett a Facebookon szavazni március 3-ig. Voltak közöttük oktatók, az üzleti szféra és a szociális szektor kiemelkedő női alakjai, művészek, egészségügyi dolgozók, de még polgármester is. Vasárnap délután az első három helyezettet díjazták. 

Olyan nők nevezhettek a versenyre, illetve voltak jelölhetők a díjra, akik munkájukban, szakmájukban sikeresek, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgoznak, emellett harmonikus, kiegyensúlyozott családi életet élnek, valamint azt is készek voltak megosztani a nagyközönséggel, hogy hogyan tudják összeegyeztetni a munkát és a családot.

Az Expo Centerben rendezték meg a Börze és Játszóház a Pécsimamival programot, melynek egyik főattrakciója volt a Pécsi Család- és KarrierPont által kezdeményezett Az év női példaképe pályázat díjátadó ünnepsége, amelyen Vári Attila, a konzorciumvezető PSN Zrt. vezérigazgatója adta át az elismervényt a három dobogós helyezettnek.

Vári Attila elmondta, kollégáival büszkék arra, hogy a karrierponttal tudják segíteni a nők mindennapjait, fókuszban a munkába való integrálás, az átképzés, iskolai képzések állnak.

– A nők nagyon nagy feladatot látnak el, hiszen ők tartják össze a családot, vigyáznak gyermekeinkre, ha kell, ápolják a nagyszülőket és mindemellett még dolgoznak is. Rengeteg feladatot látnak tehát el és ennek a tiszteletére indítottuk el Az év női példaképe programot. Több tízezren szavaztak és látogatták meg az internetes oldalt, aminek nagyon örülök, hiszen szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a nők milyen hatalmas értéket képviselnek és mennyi mindent tesznek értünk. Így a nőnap után két nappal díjazzuk az első három helyezettet és ezáltal mindenkit, akinek az élete példaértékű számunkra – értékelte a pályázatot Vári Attila.

A pályázat nyertese: Mesnyi Éva

A legtöbb szavazatot Mesnyi Éva kapta, aki ápolónő, az egyik legnehezebb szakterületen, a pszichiátriai klinikán dolgozik, betegágy mellett, 12 órás nappali és éjszakai beosztásban. Sőt, a kórházi osztályon végzett munkája mellett házi szakápolást végez. 37 éve boldog házasságban él férjével, akivel négy felnőtt gyermekük mellett nevelőszülőként még 4 gyermeket fogadtak családjukba.

– Sok jó barátunk van a gyermekeimmel együtt, akik szavaztak rám az interneten és a nevelőszülői közösség is nagyon mellém állt, ennek köszönhetem a díjat. Egyrészt nagyon boldoggá tesz, másrészt nagy kihívás a számomra, hogy a jövőben még inkább úgy kell majd élnem, hogy példakép legyek – árulta el lapunknak Mesnyi Éva, aki a díj átadásakor meghatódva és rendkívül szerényen csak annyit mondott, ő nem tartja magát különleges embernek, csupán a feladatait végzi a mindennapokban.

A második helyezettnek járó díjat Krizics Zsanett kapta, aki 2010 óta polgármester szülőfalujában, Márokon. Korábban a vállalkozói szférában dolgozott, két gyermek édesanyja. A díjátadón elmondta, fontos számára, hogy családjával sok minőségi időt tölthessen, rendszeresen szerveznek együtt programokat, beszélgetnek céljaikról és figyelnek egymásra.

Krizics Zsanett lett a második a versenyben

Somogyiné Lakos Erika végzett a dobogó harmadik fokán, aki öt gyermek nevelése és több évtizede tartó tanári pályája mellett, 30 éve alapította a Szentlőrinci Arabeszk Tánccsoportot, mellyel országos és nemzetközi versenyeken vesznek részt és megszámlálhatatlan bajnoki címmel rendelkeznek. Szerető férje jelölte őt az elismerésre.

Somogyiné Lakos Erika a harmadik helyezést érte el

 

Az év női példaképe pályázat a „Munka ÉS  Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00082 számú pályázati projekt elemeként valósul meg. (x) 

Hirdetés