Nyert a PMFC a DEAC ellen, továbbra is harmadik

Mivel a második helyezett Budaörs megverte szerdán délután a Haladást, a PMFC már annak tudatában lépett pályára a DEAC ellen, hogy nem léphet feljebb a tabellán. A harmadik hely bebiztosításához azonban szükség volt a győzelemre.

hirdetés

Pécs, PMFC Stadion, zártkapus. Vezette: Káprály (Farkas, Kiss)

PMFC – DEAC 2-1 (0-0)

Gsz.: Preklet, Grabant, ill. Kertész

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Óvári, Futó, Bartha, Hegedűs – Kónya, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi, Papp F., Orosz M. – Nikitscher, Damásdi, Spitzmüller, Nagy K. – Székely D., Burai. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, egyik kapu sem forgott veszélyben, a Pécs valamivel aktívabb volt, többet birtokolták a piros-feketék a labdát.

A 40. percben óriási helyzetet hagyott ki a Pécs. A DEAC kapusa, Szabados későn lépett ki a kapujából egy hazaadott labdára, amire lecsapott Kónya, kicselezte a hálóőrt, középre gurított, az érkező pécsi játékos laposan lőtt, de a gólvonalról a debreceniek kivágták a labdát.

Második félidő:

Rögtön a második félidő elején nagy helyzetet hagyott ki a PMFC. Geiger nagy labdát kapott a tizenhatoson belül, de 12-13 méterről laposan a kapufa mellé lőtt.

59.perc: Futó Zsombor beadását Preklet Csaba fejelte kapuba. 1-0

  1. Batizi-Pócsi, Grabant és Tölgyesi érkezett a cserepadról a PMFC-nél.

 

A játék továbbra sem szép, sok a rossz passz a mezőnyben mindkét oldalon.

75. percben Óvári helyett Bohata érkezik a PMFC-nél a pályára.

87. perc: a semmit nem mutató DEAC váratlanul egyenlített Kertész révén, mondjuk az is igaz, hogy a PMFC sem játszott jól. 1-1

90. perc: Kónya jobbról érkező beadása után kapu előtti kavarodás alakult ki, végül Bohata közvetlen közelről kotorta a hálóba a labdát: 2-1. (FRISSÍTÉS: A PMFC Facebook oldalán Batizi-Pócsinak írták először a gólt, aztán Grabantnak, az MLSZ oldala pedig Grabantnak, úgyhogy legyen akkor utóbbi a gólszerző.)

92. perc: a tizenhatoson belülről több debreceni is kapura lőtt egymás után, de vagy Helesfay védett, vagy a kapufa “hárított”, vagy alakadt a labda valamelyik pécsi játékosban. Nagyon meleg helyzet volt.

VÉGE

További eredmények a livescore.com szerint: