Nyitnak a Zsolnay-negyed kiállításai és a világörökségi helyszínek

Vége a veszélyhelyzetnek, így június 19-étől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai, a világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem. Nyitási akcióval és vezetett sétákkal várják a látogatókat!

Megnyílik a Zsolnay Kulturális Negyed

Június 19-én délelőtt 10 órától ismét megnyitja kapuit a Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor – Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum várja majd a látogatókat.

Holnap már megcsodálhatjuk a gyönyörű rózsaszín tárgyakat

Korlátozott létszámmal elindulnak a Planetárium előadásai is.

A Hűsítő séta program résztvevői idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Zsolnay-negyedet, a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit és a séta végén ajándék limonádéval frissülhetnek fel.

A séta hétfő kivételével minden nap 11 órakor indul, valamint pénteken és szombaton délután 16 órakor.

A nyitási akció keretében 25 százalék kedvezménnyel válthatók meg a jegycsomagok: a Zsolnay jegy, az Örökség jegy és az Időutazó jegy, az akció június 30-ig érvényes.

A belvárosi attrakciók is várják a látogatókat 

Ugyancsak június 19-étől látogathatók a ZSÖK belvárosi turisztikai attrakciói: az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem.

A Cella Septichora is megnyitja kapuit

A Világörökségi séták keretében idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit, ezek keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor várják a látogatókat.

Aki még tovább merészkedne, az a Föld alatti Pécs – séta a város alatt című programon nemcsak az ókeresztény sírépítményeket ismerheti meg, hanem a közeli Pezsgőház alatti pincelabirintust is. A Littke Palace Pezsgőpincéjében, 5 szintes mélységben barangolva a vendégek megismerkedhetnek a Pezsgőházzal, a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, és a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal.

Mindezt izgalmas zseblámpás szakasz és pezsgőkóstolás teszi felejthetetlenné.

A program június 20-ától minden szombaton 11 órakor indul.

Minden helyszínen fokozottan ügyelnek a higiéniára, látogatókat pedig arra kérik, hogy viseljenek szájmaszkot és tartsák a biztonsági távolságot a beltéri kiállításokon.

hirdetés

Hirdetés