Orbán: csak az óvodák és az alsó tagozatok nyitnak április 19-én

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Orbán Viktor szerda délutáni bejelentése az alábbiakban olvasható.

hirdetés
Uránia Mozi

A kormányfő szerda délutáni Facebook-bejelentésében elmondta, hogy elérték a 3 millió oltást, ezért köszönetet mondott mindenkinek, orvosoknak, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak, és azoknak, akik eljuttatták az oltást a beadási pontokra.

Jól haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban – mondta.

A kormány az újranyitás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérik, remélhetőleg a következő hét szerdán, csütörtökön, kinyithatnak a teraszok, és hogy a vendéglátósoknak “könnyebb legyen”, elengedik az őket terhelő teraszdíjat.

Az iskolák újraindításáról is döntöttek, április 19-én kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, a felső tagozatosoknál marad az otthoni, digitális oktatás.

Ők május 10-én a középiskolásokkal együtt mehetnek újra suliba.

Azt kéri, ne hallgasson senki az oltásellenes véleményekre, fogadja el mindenki a vakcinát, amit felajánlanak.

Mint ismert, a szülők és pedagógusok is kérték a kormánytól, hogy az általános iskolák is maradjanak zárva április 19-e után is, mivel nem feltétlenül alakul ki a védettség a beoltott tanároknál, sok szülő pedig ezért félti gyermekét.

A terasznyitás nem meglepő, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nemrég utalt arra, hogy április végén, május elején már valószínűleg megnyitják az éttermek “kiülős” helyeit. Arról pedig ma számolt be a Telex, hogy információik szerint a jövő héten kinyithatnak a teraszok, májusban pedig arról dönthetnek, hogy ismét lehessen rendezvényekre járni, már ha van oltási igazolványunk.