Óriási buli lesz az idei pécsi Sétatér Fesztivál!

Június 6-án indul az idei Sétatér Fesztivál, a hagyományos belvárosi forgatag újfent megannyi koncerttel, rendezvénnyel, kitelepülőkkel, eszem-iszommal várja a pécsieket 10 napon keresztül!

hirdetés

A Sétatér Fesztivál immár közel 20 éve Pécs és a régió meghatározó borászati, gasztronómiai és kulturális rendezvénye, melynek szervezői idén is rengeteg izgalmas programmal készültek. A június 6-án induló 10 napos ingyenes fesztivál újfent változatos étel- és italkínálattal, kézműves-standokkal és persze sok-sok remek koncerttel érkezik, melyeket felsorolni sem egyszerű.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett programsorozatot idén is a Déli Kapu Folklórfesztivál színes eseményei indítják útjára a június 6-ai nyitógálával (19.30–23.00), melyet másnap, június 7-én a határon túli magyar közösségek gálaestje követ (19.30–23.00). Június 8-án a Sétatér ad helyet a Nemzetközi Folklórgálának (19.30–23.00), június 9-én – a folklórfesztivál utolsó napján – pedig a pécsiek részt vehetnek a Pécsi Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis programjain (17.00-tól), a fesztivált ezután a Déli Kapu Folklórszövetség tagjainak közreműködésével megrendezett nagyszabású zárógálán (19.30–23.00) búcsúztathatják az érdeklődők.

A fesztivál koncertáradata június 10-től veszi kezdetét, a város és az ország népszerű bandái egy héten keresztül csinálnak nagy bulikat a Sétatéren.

Minden nap egy-egy együttes lép fel a téren felhúzott színpadon 17 és 19 órakor, június 10-én a koncertek sorát a Band On Da Moon nyitja, akiket a város egyik kedvenc alterbandája, a Kubalibre követ. Másnap, június 11-én a Carlos Adíos csap egy nagy latin rockbulit, utánuk pedig DJ Venom táncoltatja meg a népet.

A pécsi Kubalibre zenekar, a város egyik kedvenc alterbandája

Szerdán, június 12-én a fesztiválra érkezik a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon is megfordult Csemer Boglárka, azaz Boggie, aki minden bizonnyal elénekli majd a világhírűvé vált Parfüm című slágerét is. Utána a rézfúvósoké lesz a főszerep, a fővárosi Junk Big Band koncertjét hiba lenne kihagyni.

Boggie is énekelni fog

Június 13-án a Mörk veszi be a teret elsőként, az igencsak sajátos hangú, egyre népszerűbb budapesti banda koncertje garantáltan nagy élmény lesz: egyedi, soulos, funkos, pszichedelikus, fogós, összetett és mély popjuk élőben mindig üt. Őket követi a város legendásnak is nevezhető, megkerülhetetlen bandája, a Psycho Mutants, akik a western-zenékből, a rock and rollból, az amerikai dél fülledt, mocsaras szvingjéből merítő misztikus-pszichedelikus dalaikat hatalmas beleéléssel, óriási lendülettel nyomják el minden koncertjükön.

A „mutánsok” is csapnak egy nagy bulit

Június 14-én Szinetár Dóra énekel a pécsieknek a Romengo zenekar kíséretében, majd pedig a világszerte ismertté vált, magyar származású, Svédországban született, fővárosi „székhelyű” Antonia Vai lép fel a Sétatéren, akinek Kállay-Saunders Andrással közös produkcióját milliók láthatták a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Aki szereti sajátos, megkapó ritmusokkal átszőtt folk-popját, azoknak kihagyhatatlan lesz koncertje.

Kállay-Saunders András is itt lesz

A székesfehérvári PEET június 15-én lép fel a fesztiválon, őket sem nagyon kell bemutatni a hazai popszínteret ismerőknek: a zenéjükben a jazz, a pop és a funky stílusjegyeit ötvöző formáció a Beatles-feldolgozásokat játszó The Blackbirds előtt mozgatja meg a pécsieket.

A fesztivál utolsó napján lép fel a zenei improvizáció határait feszegető Seven Seconds in the Future kollektívája, akik Pécsre is elhozzák improvizatív, élőben komponált, egyszeri és megismételhetetlen dalaikat. A Sétatér Fesztivál méltó zárásaként pedig a Beck Zolival kiegészült Magashegyi Underground búcsúztatja el a hagyományos nyárköszöntő pécsi bulit.

Beck Zoli a Magashegyi Undergrounddal lép fel a fesztivál zárásaként

Hirdetés