Pályázaton keresik Pécs új szlogenjét – bárki jelentkezhet, akinek fontos a város

A Pécsett élők, itt tanulók, vagy akár csak ide látogatók ötleteit is várja a pécsi önkormányzat a város új szlogenjének megalkotásához.

A pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztálya tavaly a városban és országosan is reprezentatív kutatást végzett, amelyben Pécset mint márkát vizsgálták meg. A kutatás eredménye képezi az alapját az új városmárkának és annak az új, átfogó arculatnak, amely hűen tükrözi majd Pécs értékeit és egyediségét úgy az itt élők, mint a turisták és a befektetők felé – áll a városháza friss közleményében.

Ebbe a munkában szeretnének most bevonni mindenkit, aki Pécsett él, itt tanul, vagy akár csak látogatóba érkezik ide, egyszóval mindenkit, akinek valamiért fontos a város. Annak érdekében, hogy a pécsiek kreativitása is kellő hangsúlyt kapjon a közös munkában, Pécs önkormányzata pályázatot hirdet az új városi szlogen megalkotására.

A pályázóktól olyan szlogenjavaslatokat várnak, amelyek egyedi módon tükrözik Pécs különleges értékeit, legyen szó természeti kincsekről, épített környezetről, kulturális örökségről, vagy éppen egyedi hangulatról – szól a felhívás.

Online formában, a pecs.hu/szlogenpalyazat oldalon lehet szlogeneket javasolni – egy pályázó egy szlogent javasolhat –, és gyakorlatilag bárki pályázhat, még a gyermekek is. Igaz, 16 év alatti pályázók esetében szülői hozzájárulás is szükséges a részvételhez.