Páva Zsolt: a számok is igazolják, hogy nőtt Pécs gazdasági ereje

400 millió forinttal nőtt Pécs iparűzésiadó-bevétele – mondta Páva Zsolt. Pécs polgármestere a Baranya Gazdasága Napon beszélt a város helyzetéről. A városvezető kiemelte: az elmúlt évekhez képest érezhető az előrelépés, új cégek telepedtek le Pécsett. Emellett pedig hamarosan egy újabb gyár építését is megkezdik.

A rendszerváltás után Baranya megye a 4. legfejlettebb megye volt az országban. Ahhoz, hogy most is ilyen előkelő helyet foglaljon el, a cégek, vállalkozások és intézmények összefogására van szükség – mondta Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) elnöke a Baranya Gazdasága rendezvényen.

– Megvizsgáltuk, hogy más Kárpát-medencei térség hogyan fejlődött az elmúlt tíz évben, és azt kell mondanom, hogy hatalmasat hozzánk képest. Így nagyon sürgős feladat az, hogy megteremtsük azt a koordinációt, aminek a város, az egyetem, a megye és a kamara között kell lennie ahhoz, hogy a fejlettebb térségeket megközelítsük – mondta Síkfői Tamás, a PBKIK elnöke.

A Baranya Gazdasága Napon díjazták a térség vállalkozásait is

A pozitív változás, az előrelépés a megyeszékhelyen már érezhető – mondta Páva Zsolt. Számos új beruházás került Pécsre, és ezt a számok is alátámasztják.

– Egy mutató mindenképpen kiemeli és számokkal is alátámasztja ezt a helyzetet. Az iparűzésiadó-bevétel – ami egy nagyon pontos fokmérője annak, hogy a gazdaság milyen szintű egy városban – az elmúlt évben közel 400 millió forinttal megnőtt. Kijelenthetjük, hogy nő a gazdaság ereje, nőnek az adóbefizetések, tehát ilyen értelemben Pécs jó
pályára került. Nem volt könnyű, de úgy érzem, hogy a következő évek perspektívái nagyon kedvezőek Pécs számára – mondta Páva Zsolt.

Pécs polgármestere hozzátette: a városban hamarosan elindul egy dél-koreai autóbeszállító cég gyárának építése. Közölte, Pécs vezetése is azon dolgozik, hogy megteremtsék a nyugodt befektetői légkört.

A Baranya Gazdasága Napot egyébként négy éve rendezik meg, amire a város és a megye
meghatározó cégeit várják. A kamara pedig azokat is elismeri, akik 20-25-30 éve töretlenül fejlődnek a megyében.

Hirdetés