Pécsen is bővít az ALDI

Jelentős létszámbővítést jelentett be az ALDI, év végéig 250 új, kereskedelmi, logisztikai és informatikai munkahelyet hoznak létre Magyarországon. A pécsi iroda 150 alkalmazottal működhet 2020 végére – közölték az áruházlánc sajtótájékoztatóján Budapesten.

Két éve, 2018-ban szervezte önálló cégbe az ALDI Magyarország az európai üzlethálózatnak informatikai támogatást nyújtó részlegét: az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) megalakulása után a biatorbágyi mellett Pécsett is szolgáltató központot nyitott  – olvasható a növekedés.hu cikkében. 2019-ben pedig mi is megírtuk, egy új, nagyobb irodaházba költözött Pécsett az ALDI informatikai támogatási központja, és 50 új munkatárs felvételét tűzte ki célul akkor.

Modern irodaházban van Pécsen az ALDI informatikai központja

Az áruházaikba most 100 új munkatársat keresnek, az őszre elkészülő biatorbágyi hűtőraktár pedig 50 logisztikai alkalmazott felvételét teszi lehetővé. Év végéig közel 4500-ra nőhet az ALDI magyarországi munkavállalóinak száma – írja a növekedés.hu.

Az ALDI informatikai társaságai képviseletében Alireza Sadeghi, az ALDI International IT Services GmbH & Co. oHG igazgatóhelyettese közölte, hogy összesen 100 új munkatársat vesznek fel a következő hónapokban a magyarországi szolgálató központjaikba, így a Biatorbágyról Budapestre költöztetett iroda 120,

a pécsi iroda 150 alkalmazottal működhet az év végére.

A bővítést az indokolta, hogy a feladatok egyre gyarapodnak, a vállalatcsoport pedig elégedett a magyar alkalmazottak teljesítményével. Az itteni irodák Európa-szerte csaknem 4 ezer üzletnek nyújtanak informatikai támogatást, és az ALDI továbbra is hosszú távra tervez a magyar munkavállalóival – tette hozzá.

Kerestük a hír kapcsán az ALDI-t, akik a következőket írták:

„Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) dinamikusan bővül Magyarországon, így a pécsi szolgáltatóközpontja esetében is meghaladta az eredeti létszámcélját, jelenleg már több mint 50-en dolgoznak a vállalat belvárosi irodájában. Az AIIS az ALDI Dél vállalatcsoporton belüli számos új feladat ellátása érdekében a közeljövőben további 100 fővel növeli magyarországi munkatársainak létszámát. A jövőbeni 270 munkavállalóból Pécsett mintegy 150, Budapesten pedig 120 fő dolgozik majd. Az AIIS legalább két, de inkább több idegen nyelvet beszélő, felhasználói szintű informatikai ismeretekkel rendelkező, akár pályakezdő munkavállalókat keres, de olyan álláskeresők számára is nyitottak a pozíciók, akik más szektorból szeretnének váltani. A vállalat ezen felül angolul jól beszélő szenior informatikai szakembereknek is hosszú távú karrierlehetőséget biztosít, akik például Windows rendszeradminisztráció, IT-biztonság, szoftverfejlesztés és Workplace szolgáltatás területeken szereztek széles körű tapasztalatokat.”

A német központú üzletlánc 14 éve van jelen Magyarországon, és jelenleg 145 üzletet működtet. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. forgalma 2018-ban meghaladta a 208 milliárd forintot, adózott eredménye az 5 milliárd forintot.

Forrás: MTI

hirdetés

Hirdetés