Újabb multi bővített Pécsen, még több ember kap munkát

A tavalyi nyitás után most már egy új, nagyobb irodaházba költözött Pécsett az ALDI informatikai támogatási központja, idén 50 új munkatárs felvételét tűzték ki célul. A csütörtöki nyitáson az is kiderül, a cég nagyon elégedett a várossal, és további fejlesztéseket is terveznek.

Tavaly nyitotta meg Pécsett, a Rákóczi úton az ALDI az új informatikai támogató központját, azonban a fejlesztések következtében azt az épületet villámgyorsan kinőtték, így az önkormányzattól most egy másikat bérelnek: a Bajcsy-Zsilinszky úton, a vásárcsarnok szomszédságában hozták létre a 640 négyzetméteres, ultramodern irodaegyüttest.

Modern irodaházban az ALDI informatikai központja

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Hidvéghy Zoltán, az ALDI International IT Services Kft. egyik ügyvezető igazgatója elmondta, a társaság 3800 európai ALDI-üzlet zavartalan informatikai működését segíti. Példákkal is megvilágította, mit jelent ez: ha egy német vagy szlovén boltban elromlik egy kasszaleolvasó, vagy nem üzemel a kártyás fizetés, távoli eléréssel segítenek a munkatársak, de természetesen sok egyéb tevékenységet is ellátnak. Folyamatosan bővültek a feladatok, többek között magasabb szintű informatikai munkákkal, így felmerült, hogy a biatorbágyi ALDI-központ után egy másodikat nyissanak, és Pécs mellett döntöttek.

– Pécs nagyon jó lehetőséget adott nekünk ahhoz, amire szükségünk van a jövőben – emelte ki a cég ügyvezető igazgatója. Pécs optimális hely volt a központ kialakítására, hiszen többnyelvű város, jó hátteret ad az egyetem, közölte Hidvéghy Zoltán. Az ALDI IIT ügyvezetője kiemelte: nagyon pozitív befektetői környezet fogadta őket Pécsett, kiváló együttműködést tudtak kialakítani az önkormányzattal.

Hidvéghy Zoltán és Decsi István az új központ megnyitóján

Hidvéghy Zoltán elmondta, a tavalyi pécsi központnyitás után is folyamatosan fejlődtek, ezért is volt szükség a nagyobb irodaházra, amit most az önkormányzattól bérelnek. Mint közölte, ez a belvárosban remek közlekedési lehetőséggel érhető el, így minden adott a munkájukhoz.

Félszáz új munkatársat várnak

Az igazgató elmondta, dolgozóik 81 százaléka két idegen nyelven képes kommunikálni munkája során, de van, aki négy nyelven is beszél. Az ALDI IIT ügyvezető igazgatója azt is bejelentette, a jelenlegi 25 fős létszámot még ebben az évben 50 fővel kívánják növelni Pécsett. Ez egyébként 50 százalékkal több, mint amit korábban terveztek a városban. Mint közölték, nyelveket jól beszélő, emelt felhasználói szintű informatikai tudással rendelkező munkatársakat várnak most, azaz jelenleg nem kifejezetten informatikusokat keresnek, bár később valószínűleg rájuk is szükség lesz majd. Június 4-én Pécsett nyílt napot is tartanak a leendő munkavállalók számára, erre a legnagyobb közösségi oldalon, ITT lehet regisztrálni.

A vásárcsarnok szomszédságában alakították ki az új központot

– Pécs számára kiemelten fontos a képzett fiatalok helyben tartása, hiszen ők jelentik a jövőt – emelte ki a központ megnyitóján Decsi István, Pécs alpolgármestere. – Külön öröm, hogy szép számmal akadnak olyan vállalatok – mint most az ALDI –, amelyek hasonlóképpen gondolkodnak.

Decsi István alpolgármester elmondta, a Pécsett már működő szolgáltatóközpontok olyan lehetőséget kínálnak a jól képzett munkaerőnek, amely a vidéki városok között az élmezőnyben van, de akár a budapestiekkel is versenyképes, azaz nem kell elhagyni a várost a jobb munkalehetőség kedvéért. Mint elmondta, ebben az ágazatban Pécsett már több mint ezren dolgoznak, és folyamatosan bővülnek. Hangsúlyozta, bízik abban, hogy az ALDI informatikai központja is további fejlesztéseket és így újabb munkahelyeket teremt a városban.