Pécsiek, figyelem: október 22-től pótdíjat kell fizetnie a maszk nélkül buszozóknak

Október 22-től a pécsi járatokon 5000 forint pótdíjat kell fizetnie annak az utasnak, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem a kormányrendeletben meghatározott módon viseli. Ha a pótdíjfizetés nem a helyszínen történik, az összeg 7500 forintra vagy 10 ezer forintra is emelkedhet – tájékoztatta lapunkat a Tüke Busz Zrt.

A hatodik életévét be nem töltött gyerekek kivételével mindenkinek kötelező a buszokon orvosi vagy munkavédelmi, textil vagy bármilyen anyagból készült maszkot viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje – írja a Tüke Busz közleményében.

A kormányrendelet értelmében a Tüke Busz Zrt. buszvezetői, ellenőrei, alkalmazottjai bármikor ellenőrizhetik a maszk viselését a pécsi járatokon. Azt az utast, aki a felszólítás ellenére sem viseli megfelelően a maszkot, leszállíthatják, illetve rendőri intézkedést kérhet ellene a sofőr.

Mint korábban mi is megírtuk, a pótdíjak kiszabásáról szeptember 22-i ülésén döntött a pécsi közgyűlés a maszkviselésével kapcsolatban.

Október 22-től tehát a pécsi közösségi közlekedés járatain 5000 forint pótdíjat kell fizetnie annak az utasnak, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem a rendeletben meghatározott módon viseli. Amennyiben a pótdíjat nem a helyszínen fizeti meg:

  • 18. életévét betöltött személy esetén 7500 forintra, 15 napon túli fizetés esetén 10 ezer forintra emelkedik.
  • 18. életévét be nem töltött személy esetén 15 napon túli fizetésnél 10 ezer forintra emelkedik.

A pótdíjakat a Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálati irodájában is be lehet fizetni (Rákóczi u. 60.).

A társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, mindannyiunk közös érdekében pedig tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat.

hirdetés

Hirdetés