Pécsiek! Itt a strandszezon, nyitnak a fürdők!

Nagyon kemény 30 fokokkal startolt az idei nyár Pécsen, ami egyet jelent a strandszezon nyitányával is, ezért készítettünk egy méretes helyi és Pécs környéki strandösszeállítást azoknak, akik már alig várják, hogy csobbanhassanak egyet.

A pécsiek kedvenc strandjai nemsokára kitárják – vagy már ki is tárták – kapuikat, újra beindul a városban a strandszezon. Az időjárás ehhez adott, már ha a hőség miatti figyelmeztetések és riasztások nem rettentenek el senkit egy kis úszkálástól és napozástól. De nézzük is, hova menjünk, ha már nem bírjuk szárazon a frissen érkező meleget.

Nemsokára nyit a Hullám!

A pár éve 60 millió forintból felújított Hullámfürdő szabadtéri strandja június 14-én, az iskolai nyári szünet kezdetén nyit, a frissen szabaduló fiatalok tehát egy nagyot csobbanva ünnepelhetnek Pécs lassan több mint 90 éves fürdőjében. Aki rárajtol a pécsiek kedvenc nyitott városi medencéire, az feltehetően számolhat némi tumultussal, de megéri, hiszen nincs is jobb a több mint 30 fokokban ringani az ikonikus pécsi mesterséges hullámokon. A strand árai maradtak a régiek: a felnőttjegy 1000 forint (Tüke Kártyával 900 forint), a gyerekjegy 560 forint, a diák- és nyugdíjasjegy 820 forint, délután 15 órától pedig 600 forint a belépő.

A tervek szerint a Pollack is pár nap múlva nyit

A város másik népszerű szabadtéri fürdője, a Pollack-strand is június 14-től nyit, ugyanakkor ezt még ne vegyük készpénznek, a hivatalos Facebook-oldalukon ugyanis azt írják, hogy „a tervek szerint” nyitnak ekkor. Mindenesetre ez már azért kecsegtető, de érdemes figyelni az oldalt a fejleményekért. A főképp egyetemisták által kedvelt strand továbbra is egy feszített víztükrű és két gyermekmedencével várja a látogatókat, a medencék mellett továbbra is lehetőség van itt még röplabdázni, van játszótér, tűzrakóhely és grillező is, de aki ejtőzni akar, annak a hintaágyak is jól fognak jönni.

A strand mindig is olcsónak volt mondható, minden belépő mindössze pár száz forint szokott lenni, de egyelőre az idei árakról még nincs aktuális információ. A reggel 6 és déli 12 óra között a felnőttek 650 forintért, a gyerekek 450 forintért fürödhetnek, a reggeli úszójegy pedig (6.00–9.00-ig) 400 forint. A jegyek „főműsoridőben” (13.00–19.00) sem drágák, a felnőttjegy 900 forint, a gyerekjegy 700 forint. Este 19.30-tól 22.00-ig a felnőttek 500 forintért, a gyerekek 300 forintért lubickolhatnak a sötétben.

Orfű mindig népszerű

Ha egy kicsit utaznánk a felfrissülésért, akkor ott van a pécsiek által imádott Orfűi Aquapark, mely pár napja már várja a strandolókat, június 6-án nyitott.

A pár éve teljes gépészeti felújításon és fejlesztéseken átesett „vízividámparkban” megannyi élményelem teszi még hangulatosabbá a várva várt úszkálást: többek között van itt mesterséges sodrású körmedence, gombaformájú vízköpők, masszázs-vízsugarak, pezsgőlapok, családi és egyéb csúszdák (összesen 7-féle), sport-, gyermek-, és jacuzzi-medencék! Az árak a tavalyi strandtarifákkal egyeznek, az egész napos felnőttjegy 2500 forint (15 óra után 1700 forint), a diákjegy 1900 forint (15 óra után 1300 forint), a gyerekjegy 1300 forint (15 óra után mindössze 800 forint).

Harkány már várja a strandolókat

Harkányban a fürdőkert már megnyílt, a tudnivaló mindössze annyi, hogy június 14-től a nyitvatartási idő megnyúlik, reggel 9-től este 20 óráig lesznek nyitva. Nagy bemutatásra az ország egyik legnépszerűbb fürdője nem szorul, de azért azt érdemes megjegyezni, hogy pár éve a strandon egy komplett csúszdapark is üzemel a már meglévő csúszdák mellett összesen 7 új csúszdával (kamikaze-csúszda, családi csúszda, „hagyma-csúszda”, stb.). Az árak idén a következőképp néznek ki: a felnőttbelépő 2400 forint (14 órától 1900 forint), a diák 1950 forint (14 órától 1700 forint), a nyugdíjas pedig 1800 forint (14 órától 1700 forint). Aki zárás előtt 2 órával fürdene egyet, annak viszont csak 1200 forint az esti jegy.

A magyarhertelendi strand szaunában erős

A Pécshez közeli települések kisebb strandjainál is mozgolódás érezhető. Magyarhertelenden a medencék már üzemelnek, június 1-jén startolt itt a szezon. A baranyai szauna-birodalomban a szaunakert – mely a szaunázok saját kis zöld övezete – az úgynevezett endorfin-szauna is megér egy misét, melyben egyszerre 60 fő is felpezsdítheti a vérkeringését. De persze az élménymedence, a pancsoló, az ülő- és a sodrómedence is remek időtöltést jelent. Az egész napos felnőttjegy 2300 forint, a nyugdíjas 1900 forint, a diák 1600 forint, a gyerek pedig 900 forint, de itt is léteznek délutáni kedvezmények.

Szigetvárra is mehetünk már lehűlni

A szigetvári fürdő kültéri gyógy- és termálmedencéi egész évben üzemelnek, és már a sport- és a gyermekmedence is várja a fürdőzőket, július 1-től megnövelt, 20 óráig tartó nyitvatartás is lesz. A strandot és a megannyi wellnesselemet igencsak kedvező áron használhatják a pihenni vágyók: a teljes körű felnőttjegy 2900 forint, a gyermek- és nyugdíjasjegyek 2100 forintba kerülnek egyaránt (délután itt is minden olcsóbb).

Sikondán 3 beltéri és 1 kültéri medencével, gyermekpancsolóval, valamint kültéri jakuzzival várják a felfrissülni vágyókat, itt is nyitva vannak már a kültéri helyszínek is. Aki rég járt erre, annak jó tudnia, hogy pár éve a sportmedence mellett felújították a szaunaparkot is, új zuhanyzók és dézsák várják a vendégeket.

A felnőttjegy 3200 forint (14 órától 2700 forint), a gyerek- és nyugdíjasjegyek egyaránt 2700 forintba kerülnek (délután 2300 forint).

Végezetül: a siklósi termálfürdő 13 medencéje és 2 csúszdája is várja a strandolókat, ahogy a sellyei termálfürdő strandja is, valamint aki Beremenden hűtené le magát, annak is jó hírünk van: június elejétől szabad a pálya!

hirdetés

Hirdetés