Péterffy a kompenzációról: A munka ezzel nem ért véget

Péterffy Attila

Pécs polgármestere Facebook-oldalán kommentálta a kormány döntését, amivel kompenzálja a várost az ez évi kieső iparűzési-adóbevétel miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

Péterffy Attila azt írja: “A kormány weboldalán megjelent tájékoztató alapján Pécs 2 milliárd 54 millió forint támogatásra jogosult. Ezzel az önkormányzatnak a helyi iparűzési adó mértékének csökkentése miatt kieső iparűzési adóbevételeit maradéktalanul kárpótolják.”

Részkompenzáció Pécsnek: közel hatmilliárd a kiesés, kétmilliárdot kap a város

A polgármester, miután megköszöni a kormány pozitív döntését, azzal folytatja posztját, hogy szerinte “ezzel elismerték azt a megalkuvást nem tűrő szakmai munkát”, amelynek célja, hogy a pécsi önkormányzat gazdálkodását hosszú időszak után újra fenntartható pályára állítsák.

Péterffy megköszöni Hoppál Péter és Mellár Tamás országgyűlési képviselők, és Csizmadia Péter pécsi Fidesz-frakcióvezető közreműködését “az eddigi kompenzációs tárgyalások során”.

Ugyanakkor a polgármester szerint a munka ezzel még nem ért véget, a város ugyanis továbbra is a teljes idei évi bevételkiesés (5,77 milliárd) kompenzációját várja.

“A magam részéről ezen túl is mindent megteszek azért, hogy a pécsieket a járvány miatt ne érje hátrány, és a fennmaradó bevételkiesést szintén maradéktalanul kompenzálja a kormány” – zárja a posztját Péterffy Attila.

Hirdetés