Péterffy Attila videóban magyarázza el, miért döntött a kötelező maszkhasználat mellett

Péterffy Attila

Pécs polgármesterének Facebook-oldalán csütörtök este jelent meg a videó, amiben Péterffy Attila röviden összefoglalja, milyen érvek szóltak amellett, hogy a város minden közterületén kötelező legyen a maszkhasználat.

hirdetés
Uránia Mozi

“Tudom nagyon jól, hogy nagyon sok pécsi ellenérzését váltottam ki ezzel a döntésemmel” – kezdi a polgármester, majd felsorolja, milyen problémákat lát a kormányzati járványkezelésben.

Szerinte a magyar kormány nyilvánosan elismerte, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer képtelen kezelni a koronavírus második hulláma okozta nehézségeket, “képtelen ellátni a fertőzés által kórházba kerülő hazai emberek ápolását”. Emlékeztetett: miközben a volt megyei kórházban megnyitott COVID-központ mellett a volt Honvéd Kórházat is meg kellett nyitni, még mindig nem kap más polgármesterekhez hasonlóan helyi adatokat a járványról, a kórházban ápoltak számáról.

Mint mondta, ebben a helyzetben nem tehetett mást, mint hogy egy relatíve szigorú rendeletet hozott. Szerinte annyira súlyos a helyzet, hogy “nincs itt az ideje és nincs itt a helye fokozatos szigorítások, fokozatosan szigorodó maszkhasználat bevezetésének”.

Kijelentette, egy felelős polgármesternek nem népszerű döntéseket is meg kell hoznia. 

Ezt azért teszem, mert számunkra minden egyes pécsi élete fontos” – mondta.

Végezetül arról beszélt, hogy ha maszkviselés révén vigyázunk egymásra, Pécs túléli a második hullámot, és “ugyanez a közösség immár megerősödve tud Pécs boldogulásáért együtt dolgozni, együtt élni”.

Délutáni hír, hogy egy pécsi professzor, dr. Bogár Lajos, a PTE Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője egyre elviselhetetlenebb nyomásról, tűrhetetlen állapotokról beszélt.

„Rettenetes, tűrhetetlen, végveszélyig sodró állapotban” van a pécsi covidosok intenzív ellátása