Rabosították a kutyapárt pécsi aktivistáit kormányplakátok “megrongálása” miatt

Fotó: Pincehelyi Zita Facebook-oldala

A Pécs Pride idején a városban megjelent erősen uszító matricák ügyében viszont “bűncselekmény hiányában” nem nyomoznak.

A Bahir szúrta ki, hogy Pincehelyi Zita, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pécsi aktivistája (értsd: passzivistája) Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a mai délelőttöt a rendőrségen töltötte, ahol kihallgatták, rabosították, aztán a lakásában házkutatást tartottak.

A rendőrség “kisebb kárt okozó rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt” folytat eljárást, és az aktivista posztja szerint “állítólag bizonyítékuk van”, hogy ő ragasztotta föl ezeket a matricákat egy “tettestársával”.

A rendőrség azért indított eljárást ismeretlen tettes ellen, mert nyáron több, a “nemzeti konzultációt” hirdető plakáton különböző, azok üzenetét átértelmező matricák jelentek meg.

A Bahir felhívja a figyelmet arra, hogy a Pécs Pride idején a városban megjelent, erősen uszító plakátok miatt – noha több feljelentés is történt – nem indított nyomozást a rendőrség, mert szerintük nem volt megállapítható a bűncselekmény. A matricák miatt Péterffy Attila, Pécs polgármestere is feljelentést tett.

Pécsett nincs helye a gyűlöletkeltésnek: Péterffy Attila feljelentést tesz a városban megjelent uszító matricák miatt

 

 

 

Hirdetés