Telt házas volt a PTE Hangja döntője

Idén is telt házas volt a PTE Hangja tehetségkutató döntője, rengetegen érkeztek az Expo Centerbe, hogy megnézzék az egyetem énektehetségeinek produkcióját. Az évről évre sikeresebb hagyományos énekverseny a lehető legjobb felvezető programja volt az április 25-én induló idei Pécsi Egyetemi Napoknak.

A több éves hagyománynak megfelelően idén is a rendkívül népszerű PTE Hangja című egyetemi tehetségkutató-verseny döntője volt a várva várt Pécsi Egyetemi Napok felvezető eseménye. A PTE Hangja az előző évek sikerei után ismét lehetőséget biztosított az egyetem magyar és külföldi hallgatóinak, hogy hangjukat, tehetségüket nagyközönség előtt is bemutathassák. A nagyközönség pedig az április 24-ei döntőn adott volt, újfent teltházas volt az Expo Center Angster-termében tartott egyetemi megmérettetés. A PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében megvalósult rendezvény célja, hogy az eddig még fel nem fedezett egyetemi tehetségeket kiemeljék és biztosítsák jövőbeni fejlődési lehetőségüket.

Idén is sok versenyző jelentkezett a PTE Hangjára

A márciusi előválogató során kiválasztott legjobb 12 versenyzőt a verseny előtt köszöntötte Őri László, Pécs alpolgármestere, aki elmondta, hogy az immár harmadik alkalommal megrendezett PTE Hangja egy olyan országosan egyedülálló rendezvény, melyre a város méltán lehet büszke.

Zilai Janina volt az első fellépő

Mint mondta, a versenyt szervezők bátor vállalást tettek 3 éve, de a rendezvény sikeressége őket igazolja, hiszen minden évben egyre többen jelentkeznek és egyre többen kíváncsiak a hangjukat és tehetségüket megmérető pécsi egyetemistákra.

Tele volt az Angster-terem

Az egyetem nevében Gábriel Róbert általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a nézőket és a versenyzőket. Rövid beszédében elmondta, hogy az egyetemi élet több mindenről szól egyszerre: tanulásról, társadalmi életről, szórakozásról és tehetséggondozásról. Utóbbi az egyik legfontosabb eleme az egyetemnek, a PTE Hangja pedig az egyetemi tehetséggondozás legnépszerűbb és egyik legfontosabb eseménye – hangsúlyozta a rektorhelyettes.

Gábriel Róbert köszöntötte a versenyzőket és a nézőket

A PTE Hangja döntőjét a beszédek után Koltai Arnold, a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke nyitotta meg.

Őri László: a város büszke az országosan egyedülálló versenyre

A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja, Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program vezetője és Rudán Joe rockénekes.

hirdetés

Hirdetés