Sok pasi csak tagadja, hogy imádja a kuponozást?

Tele az internet a mémekkel, amik arról szólnak, milyen megpróbáltatásokat kell elviselnie a férfiaknak, mikor ilyen, vagy olyan kuponnapokat hirdetnek a női magazinok. Pedig sok esetben ők is ugyanannyira (ha nem jobban) szeretik ezeket az akciókat, mint a nők.  

Téged is elgondolkodtattak a közösségi oldalakon folyamatosan az arcodba tolt mémek, amik arról szólnak, mekkora hősök azok a férfiak, akik elkísérik a barátnőjüket vásárolni valamelyik kuponnapok ideje alatt? Vajon tényleg annyira rossz nekik? Szerintünk nem. Lássuk, hogy miért.

Ki mondja, hogy a férfiaknak szó szerint kísérgetniük kell a barátnőjüket? 

Köszi, de nem szükséges. A nők persze örülnek annak, ha a párjuk megnézi – és főleg megdicséri – őket az éppen felpróbált ruhadarabban. De csakis akkor, ha a dicséret szívből jön. Ez jó esetben meg is valósul. Viszont ki az, aki őszintén örülne a bóknak, ha közben azt látja, hogy a pasija unalmában a telefonját nyomkodva (valószínűleg szenvedéseiről referál a haveroknak) grimaszol, míg ő a tükör előtt méregeti magát? Szerintünk senki. Szóval ne erőltessük, ami nem megy. Próbáljunk meg kompromisszumot kötni.

Például: Menjünk felváltva egy „csajos”, aztán egy „fiús” boltba együtt. Ez persze rizikós, mert az is lehet, hogy egyikünk sem fogja jól érezni magát. Esetleg egy-két butikba mehetünk ketten, a többibe pedig mindenki egyedül. Vagy talán a legjobb, ha kezdettől fogva külön-külön járjuk a bevásárlóközpontot, és kész. Ott vannak az okostelefonok, végső esetben hívjuk fel egymást vagy küldjünk egy fotót az adott göncről, ha nem vagyunk biztosak magunkban. A megoldás olyan egyszerű és kézenfekvő, nem?

A kuponok már egyáltalán nem csak a nőknek szólnak!

Elismerjük, hogy korábban talán csak olyan bónokat tettek a magazinokba, amikkel nőknek szánt termékeket vehettünk meg olcsóbban. Mára azonban rengeteg barkácsáruház, férfi divatbolt, férfikozmetikum, mindenféle kütyü, sok-sok más „férfias” dolog kapható olcsóbban ezekkel. Még akár autó is! Tehát valljuk be szépen, hogy ha akarnak, akkor a pasik is találhatnak maguknak érdekességeket a divatlapok oldalain.

Sőt, keresniük sem nagyon kell, biztosan minden barátnő megteszi azt a szívességet a párjának, hogy kivágja a kért kedvezményekre jogosító cetliket. Főleg azért cserébe, hogy nem kell többé hallgatnia a „miért kell neked megint pénzt költeni” típusú megjegyzéseket.

Szép számmal vannak olyan férfiak, akik szeretnek ruhát próbálni és vásárolni

És akkor vannak azok, akik tényleg utálnak vásárolni…

Természetesen sokan tényleg nem szeretik a vásárlást, kuponnapok ide vagy oda.

Dr. Káplár Mátyás pécsi tanácsadó szakpszichológus rámutatott, a vásárlás szeretete is személyiségfüggő, legyen az férfi, vagy nő. Bár ismerhetünk olyan nőt is, aki gyűlöl vásárolni, de a férfiak közül sokkal többen vannak így.

A férfiak közül sokan alapvetően inkább egyedül szeretnek vásárolni, nem igényelnek mástól visszajelzést, elmennek a boltba, megnézik a kínálatot, objektív szempontok alapján döntenek. A nők ezzel szemben inkább megkérdezik mások (persze főként hozzájuk közel álló személyek) véleményét, igénylik a visszajelzést, így sértőnek is érzik, hogyha a párjukat a sokadik ruhapróba után már nem érdekli a dolog. A férfiak viszont azt nem tolerálják, ha a nő a műszaki tárgyak megvételébe szól bele.

Ön kivel szeret vásárolni?

Eredmények

Loading ... Loading ...