Süvítve ömlött a gáz a Makáron, több száz lakás ellátás nélkül

Szerda délelőtt 10 óra körül jelezte olvasónk, hogy a Jakabhegyi úton szivárgás történhetett, ugyanis még a Koch Valéria középiskola bejáratánál is hallani a süvítő gázt, és érezni az émelyítő gázszagot. Az E.ON szakemberei már dolgoznak a megrongálódott vezeték helyreállításán, a munkálatokkal várhatóan délután 1 óra felé végeznek. 

FRISSÍTVE 11.50

Mint ahogy Varga Ivett-től, az E.ON sajtóreferensétől megtudtuk, jelenleg a gázvezeték helyreállítása zajlik, ugyanis eltépték a földben haladó vezetéket egy munkagéppel. Az E.ON szakemberei jelenleg javítják a gázvezetéket, a terület szerencsére már gázmentes.

Varga Ivett lapunk kérésére elárulta, hogy az eset miatt mintegy 300 háztartásban nincs gáz, de az E.ON munkatársai előreláthatóan délután 1 órára végeznek a helyreállítással, és mire hazaérnek munkából az emberek, már lesz gázszolgáltatás a környéken.

Korábban írtuk: 

Olvasónk tájékoztatta lapunkat délelőtt 10 óra fele, hogy még a Szigeti úton is érezni a gázszagot, mely minden bizonnyal a Jakabhegyi úton megsérült vezetékből szivároghat. Ahogy fogalmazott a szemtanú, a nem messze lévő Koch Valéria középiskola bejáratánál is lehetett hallani szerda délelőtt, ahogy süvít a megsérült vezetékből szivárgó gáz.

Sárkány Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője megerősítette a tapasztaltakat. Lapunk kérésére elmondta, szerdán 10 órakor vonultak a helyszínre a pécsi tűzoltók négy egységgel gázömlés miatt.