Közleményt juttattak el lapunkhoz a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanárai. Február 22-én, kedden közösen tiltakoznak a sztrájkjogot szerintük kiüresítő kormányrendelet ellen. Az intézmény két tanára él a polgári engedetlenség eszközével, és nem veszi fel a munkát.

hirdetés
Uránia Mozi

A kormány február 11-i rendelete előírja, hogy a tanároknak sztrájk alatt is meg kell tartaniuk az óráik jelentős részét, és minden osztályban külön gyermekfelügyeletet kell biztosítani. A pedagógusok úgy értékelik, elvették tőlük a valódi, látható sztrájk lehetőségét, miközben a szakszervezetek hónapok óta tárgyalnak a minisztériummal a sztrájkkövetelésekről, eredménytelenül. Az elmúlt napokban számos intézményben tiltakoztak a rendelet ellen, sokan éltek a polgári engedetlenség eszközével is, és nem vették fel a munkát. 

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanárai holnap 12 óra 15 perckor a gimnázium előtt közös fotót készítenek, ami szándékuk szerint kifejezi mindazon kollégáikkal szembeni szolidaritásukat, akik már tiltakoztak vagy a jövőben tiltakozni fognak a kormányrendelet ellen.

Lapunkhoz eljutott közleményüket teljes terjedelmében közöljük:

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanáraiként tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy az intézmény nevelőtestületének tagjai nem értenek egyet a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022 (II. 11.) sz. Kormányrendelettel.

A nevelőtestület tagjai tiltakozásuk kifejezéseként 2022. február 22-én 12.15-kor a gimnázium előtt elkészítik közös fotójukat. Ezt jelképes értékűnek gondoljuk, amely kifejezi mindazon kollégákkal való szolidaritásunkat, akik már tiltakoztak vagy a jövőben tervezik megfogalmazni elutasításukat a sztrájkjogot kiüresítő kormányrendelettel szemben.

Gimnáziumunkban ketten, Vatai Éva és Odrobina Tamás élnek a polgári engedetlenség napokban már több intézményben megvalósuló formájával is, és nem veszik fel a munkát.   

A SZTRÁJK ALAPJOG! PEDAGÓGUS NÉLKÜL NINCS JÖVŐ!

a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanárai

Hirdetés