Te kit locsolnál meg? Most a tűzoltók is segítenek neked!

Gyorsbeavatkozóval mennek locsolni az önkéntes tűzoltók Pécsett. Húsvétkor három szerencsés pécsi fiút kísérnek el a 3000 literes járművükkel. És hogy hova mennek majd el? Az csak a pécsieken múlik!

Különleges akcióba kezdett a pécsi önkéntesekből álló csapat. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület idén húsvétkor bárkit meglocsol Pécsen. A tűzoltóautójukkal és persze 3000 liter vízzel olyan lányokat, asszonyokat keresnek fel, akiket a párjuk, rokonuk szemelt ki, de esetleg nem akar egyedül elmenni.

– Szeretnénk elkísérni három locsolót kiválasztottjához és egy kis plusz támogatást adni nekik – mesélte mosolyogva Eiter Zoltán, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület vezetője.

Az egyesület annyit kér a hagyományokat ápoló pécsi férfiaktól, hogy a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület közösségi oldalát lájkolják, majd az ott található locsolásról szóló felhívást osszák meg. Hiszen az önkéntes tűzoltók ez alapján tudják kiválasztani, hogy ki lesz az a három szerencsés férfi, akit kísérni tudnak.

– Ezt a tűzoltóautót tavaly vettük, és sok pécsi támogatta, hogy be tudjuk szerezni. Jelenleg a tűzoltóautó Kertvárosban állomásozik, amihez hamarosan szertárt is építünk. Most viszont úgy döntöttünk, mi is szeretnénk adni pécsieknek. A húsvét remek alkalom arra, hogy ne csak balesetekkor, tűzeseteknél találkozzanak velünk – mondta Eiter Zoltán.

Az egyesület egyébiránt azt tervezi, hogy a közeljövőben több olyan eseményt is tart majd, ahol a pécsiek találkozhatnak velük.

hirdetés