Több mint félmilliárdból bővíti telephelyét a pécsi Somapak

Több mint 510 millió forintos beruházással, fele részben európai uniós forrásból bővíti termelési kapacitását és telephelyét a pécsi Somapak Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft.

A társaság az MTI-vel közölte: az 1986-ban alapított mintegy 40 alkalmazottal dolgozó, csomagolástechnikai gépek gyártására szakosodott cég két új, együtt csaknem 1700 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épít, valamint két megmunkálóközpont beszerzését is tervezi. A fejlesztéssel a cég várhatóan 10-zel bővítheti foglalkoztatottainak létszámát – közölték az MTI érdeklődésére.

A olasz-magyar vegyesvállalatként alapított cég 1995-ben teljes mértékben magyar – családi tulajdonú – társaság lett. A Somapak profilja évről évre bővült: 2002-től tevékenységi körük CNC-alkatrészgyártással, illetve lemeztechnológiával is gyarapodott.

Évről évre bővítik profiljukat

A vállalkozás által gyártott gépek Magyarországon kívül a világ több országában – egyebek mellett Németországban, Dániában, Szlovákiában, Oroszországban, Lengyelországban, Szerbiában, Romániában, Üzbegisztánban, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Nigériában, illetve Mexikóban – üzemelnek. A Somapak tájékoztatása szerint a vállalat tavaly több mint 1 milliárd forintos árbevételt ért el, a 2017-es eredményről szóló kimutatás azonban még nem készült el. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2016-ban 525 millió forint volt, több mint 130 milliós eredménnyel.

Hirdetés