Több mint kétszázmillió forintból alakítottak ki új gyártóközpontot

Mintegy 200 millió forintból alakított ki új gyártóközpontot az elektronikai bérgyártást és kapcsolódó fejlesztéseket, szolgáltatásokat végző pécsi Z Elektronika Kft. a baranyai megyeszékhelyen – jelentette be a társaság ügyvezetője a létesítmény átadásán pénteken.

Mint azt Dallos László elmondta, egy használt ingatlan megvásárlását és teljes körű felújítását, igényeiknek megfelelő átalakítását, gépparkkal való felszerelését hajtották végre több mint kétszázmillió forintos saját erő és banki hitel segítségével.

Dallos László elmondta, egy használt ingatlan megvásárlását, felújítását, igényeiknek megfelelő átalakítását, gépparkkal való felszerelését hajtották végre

A fejlesztésnek köszönhetően a korábbi száz helyett ma száztíz embernek munkát adó társaság tulajdonos-vezetője kitért arra, hogy a beruházással Pécsen így már két telephellyel rendelkezik a cég.

A társaság az új ingatlanában mintegy ezer négyzetméteren folytatja elektronikai eszközök, alkatrészek fejlesztését, nyomtatott áramkörök és a többi között egy, a nagyvilágban is ismert és népszerű, magyar szabadalommal rendelkező formatervezett gyermekorrszívó-készülék sorozatgyártását.

Dallos László azt mondta, cégük főként az ipari szereplők számára végez bérgyártást, javarészt exportra termel, partnerei között vannak német, svájci, görög és szlovén cégek. Mindezek mellett, tette hozzá, multinacionális orvostechnikai, autóipari és biztonságtechnikai vállalatoknak is dolgoznak alkatrészek gyártásával.

Az eseményen Decsi István (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere felidézte: az elmúlt években számos, nagy nemzetközi foglalkoztató választotta Pécset otthonául termelési vagy kutatásfejlesztési céllal kormányzati és városi támogatásoknak is köszönhetően. Mint mondta, sikerült elérniük, hogy magasabb hozzáadott értékű munkahelyek jöjjenek így létre a városban.

Hangsúlyozta azonban, hogy a hosszú idő óta jól működő, dinamikusan fejlődő helyi vállalkozások támogatása, működésük segítése is kulcsfontosságú az önkormányzat számára. Ezért, mondta, azoknak a társaságoknak, amelyek komolyabb beruházásokat hajtanak végre, az önkormányzat adókedvezményeket biztosít.

Kiemelte: a Z Elektronika Kft. az elmúlt években folyamatosan fejlődött: évről évre egyre több embernek ad munkát, bevétele, ahogy megrendeléseinek száma is folyamatosan és látványosan növekszik; olyan utat járt be, tette hozzá, amely minden kicsi, családi vállalkozás számára példaértékű.

A Zákány Elektronikai Kft. néven 1997-ben alapított, Z Elektronika néven 2007 óta működő társaság nyilvánosan elérhető legfrissebb cégadatai szerint tavaly több mint hatvan embert foglalkoztatott és mintegy 160 millió forintnyi saját tőkével rendelkezett. A társaság – amelynek ügyvezetője 2019-re 1,5 milliárdos árbevételt remél 2018-ban több mint egymilliárd nettó árbevételt ért el 55 millió forintos nyereség mellett, 2017-ben pedig 814 millió forintos bevétel mellett 40 millió forintos eredménnyel zárt. A cég dolgozói létszáma a 2016-os 34-ről, 2017-ben 50-re, 2018-ban több mint 60-ra emelkedett, ma pedig 110 embert foglalkoztat a társaság.

Hirdetés