Továbbra is Horváth Zsolt vezeti a Pannon Filharmonikusokat, újabb 5 évre szóló kinevezést kapott

Az április 20-i, közgyűlést helyettesítő online konzultáción megszületett a döntés: továbbra is Horváth Zsolt vezeti a Pannon Filharmonikusokat.

hirdetés
Uránia Mozi

Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatójának újabb 5 évre szóló kinevezéséről döntött a városvezetés – azaz jelen helyzetben a polgármester – az április 20-i közgyűlést helyettesítő online konzultáción.

A döntés kapcsán Bognár Szilvia kultúráért felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy Horváth Zsolt 25 éve szolgálja a pécsi komolyzenei életet, amelyből eddig 18 évet a Pannon Filharmonikusok élén töltött, ezért ismeri a zenekar és a cég irányításának minden területét.

„Együtt értük el a sikereinket”

– Odaadó és maximalista vezetése eredményeként a Pannon Filharmonikusok mára országosan és nemzetközi szinten is kiemelkedő zenei együttessé vált. Az igazgató eddigi munkája során számos innovatív elképzelést valósított meg, többek között elindította a zenekar közönségnevelő programját, valamint sokrétű partnerkapcsolati hálót épített ki szakmai, gazdasági, oktatási, illetve egyházi partnerekkel egyaránt – mondta az alpolgármester.

Hozzátette, hogy az igazgató pályázatában megfogalmazott olyan terveinek köszönhetően, mint például a szakmai utánpótlás-nevelés, az online térben való jelenlét erősítése, vagy a partnerkapcsolatok megőrzése és fejlesztése a Pannon Filharmonikusok folyamatos márkaépítésének új, előremutató, további sikerekhez vezető lépései lehetnek.

– Büszkeséggel és megnyugvással tölt el, hogy az ötödik igazgatói kinevezésemet mind a szakmai bizottság, mind a teljes képviselő-testület, valamint a városvezetés egyhangúlag támogatta. A legnagyobb bizalmat számomra azonban az jelenti, hogy a Pannon Filharmonikusok munkavállalóinak 93 százaléka a velem történő közös munka folytatására szavazott. Együtt értük el a sikereinket, és fontos, hogy a pályázatomban megfogalmazottakat közösen tekintsük megvalósításra érdemes célnak – mondta lapuknak Horváth Zsolt.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a következő öt évben jelentős kihívások előtt áll az együttes: a járvány hatása, generációváltás az együttesben, a finanszírozás kérdései a legnagyobb feladatok, de – folytatta – olyan kérdéseket is a város vezetése és a Művészeti Tanácsa elé kíván vinni, mint a Kodály Központ szakmai irányítása, vagy a Pécsi Nemzeti Színház és a zenekar együttműködésének felülvizsgálata.

– A cél mindig az együttes színvonalának megtartása, hírnevének öregbítése, és olyan hangversenyprogramok megalkotása, amelyek együttműködésre ösztönöznek, és a fiatalokat is megszólítják. A zenekar idén ünnepli 210 éves évfordulóját, ez a jubileum pedig tökéletes felütése lehet egy új korszaknak a zenekar és Pécs zeneszerető polgárainak életében. A járvány után mindenki arra vágyik, hogy újjászülessünk, én nemkülönben. A művészeinkkel közösen ezen fogunk dolgozni – mondta.