Új klinika épül Pécsen, már az építőt keresik!

Újabb nagyszabású egészségügyi beruházás építése kezdődhet el Pécsett: az egyetem kiírta a közbeszerzést az új fogászati központ kialakítására. Az orvosi karral szemközti telken egy 2700 négyzetméteres, modern épület jöhet létre.

A Modern Városok Program pécsi egyetemfejlesztési beruházásai közül kétségkívül a legnagyobb a már épülő új orvoskari tömb. Ennek a szerződés-aláírásakor jelentette be Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, hogy az orvosi karral szemközti, jelenleg üres telken egy új fogászati klinika épülhet meg. A mostani fogászati klinikán, a Dischka Győző utcai épületben a körülmények már távolról sem megfelelőek, sok a jogos panasz.

Szemben az orvosi kar – itt épül meg az új fogászati tömb

A kormány is támogatta az elképzelést, a Modern Városok Program keretének megemelésével forrást biztosított arra, hogy az orvosi karral szemközti, Tüzér utcai telket megszerezhesse az egyetem.

A minap megjelent az európai uniós közbeszerzési portálon az a kiírás, amelyben már az építkezésre keresi a kivitelezőt az egyetem. A kiírás szerint mintegy 2700 négyzetméteres, 61 fogászati székkel rendelkező épületet alakítanak ki a Tüzér utcában.

 

Az új klinika a XXI. század követelményeinek is megfelel majd, hiszen napelemet telepítenek rá, az orvostechnológiai követelményeknek megfelelő belső csempe-, illetve egyéb burkolatot kell a kivitelezőnek kialakítani, valamint be kell építeni a szükséges orvosi gáz-, orvosi sűrítettlevegő-rendszert is.

A kivitelezők július 9-éig jelentkezhetnek, a nyertes a szerződéskötéstől számítva 18 hónap alatt építheti meg az új pécsi fogászati klinikát.

A Pécsi Tudományegyetem korábban egyébként egy videót is közzétett, ebben szintén szerepel az új fogászati központ: