Újabb pécsi fejlesztheti a kormánypárti sajtóholding tartalmát

Belénessy Csaba a Kanizsa Tv kiállításon 2015-ben - Forrás: Youtube

A Pécsről indult Belénessy Csaba segíti július elejétől a fideszes médiaholding, a HírTV-t, az Origót, a Magyar Nemzetet, a Ripostot, a Retro Rádiót, a Dunántúli Naplót és több más médiumot tulajdonló Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztését. 

A Média1 cikke szerint a fejlemény azért is érdekes, mert a Mediaworks egyik lapja nemrég még tartalomlopással vádolt egy Belénessy-cég üzemeltette dunaújvárosi lapot.

hirdetés

A médiapiaci szaklap emlékeztet: Belénessy a 2019-es önkormányzati választások előtt nagyjából egy évvel megjelent az ellenzéki Botka László vezette Szegeden, ahol részt vett a helyi médiaviszonyok “alakításában”, a szegedi Egyetem TV kialakításánál segédkezett. (Érdekesség, hogy vele nagyjából egy időben került Szegedre a szintén pécsi Kapitány Gergely, Páva Zsolt egykori kampányfőnöke, tanácsadója is, a tulajdonosát tekintve szintén a kormánypárti médiaholdinghoz tartozó Szegedmához, melynek a mai napig főszerkesztője. Kapitány “kreatív munkatársa” a nemrég indult, hónapok óta kormányhirdetéseket közlő Pécs Aktuálnak.) A Média1 cikke megemlíti azt is, hogy Belénessy Csaba néhány hónapja Facebook-oldalán cenzúra bevezetését szorgalmazta Magyarországon a koronavírus idejére. 

A Mediaworks vezetésében más pécsi is van: Pauska Zsolt, a kormánybarát Pécsi Újság alapítója a cég tartalomfejlesztési igazgatója. Pauska és Belénessy évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápolnak. 

Tavaly májusban jegyezték be, hogy a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó 28 médiacég, és ezzel több száz médiatermék felett uralmi jogot szerzett a Mediaworks, azaz a vállalatcsoport uralkodó tagja lett.

Belénessy Csaba karrierje Pécsett indult a nyolcvanas években. A hvg.hu 2012-es portréja szerint Belénessy 1986-tól a Kossuth Rádió pécsi tudósítója volt, 1982 és 1989 között a Magyar Rádió Ötödik Sebesség című ifjúsági műsorát szerkesztette, később megfordult számos médiumnál, 2010-ben, a kormányváltás után az MTI főszerkesztője lett, 2012-ben nyugdíjba vonult.

Hirdetés