Újabb út felújítása készült el Pécsen

Július utolsó hétvégéjén újabb fontos állomáshoz érkezik a milliárdos mecseki útprogram, melynek köszönhetően a Mecsekoldal legforgalmasabb útvonala újulhat meg. A már elkészült Magaslati, és Surányi út után pénteken az Angster József utca, Csillagvirág utcáig tartó szakaszát is leburkolták, így hétvégén már döccenők, kátyúk nélkül autózhatnak a pécsiek a terület egyik fontos összekötő útján.

Több ütemben folyt az a milliárdos nagyságrendű program a Mecsekoldalban, amely révén megújul a Magaslati, a Surányi és az Angster József utca, valamint új tehermentesítő út épül a Bálicsi út és a Kodály–Petőfi utcai körforgalom között. A felújítás valamennyi szakaszáról beszámoltunk, július utolsó hétvégéjén az Angster József utcai munkálatok lépnek új fázisba.

A programban közműfelújítás is volt

– Sok helyen a városrésszel egyidős közművezetékek futnak a pécsi utak alatt. Itt, az Angster úton mintegy 700 méternyi csatornavezetéket, és több mint másfél kilométernyi ivóvízvezetéket cserélnek ki a szakemberek. A munkálatok lezárultával pedig július utolsó hétvégéjén az Angster út egyik szakaszán már új útburkolaton autózhatnak a pécsiek – mondta el Őri László, Pécs alpolgármestere.

Mint ahogy korábban megírtuk, a Mecsekoldalban mintegy 25 ezren laknak, a forgalom folyamatosan nő (egyre több családban van már két autó), így elengedhetetlen volt a városrész úthálózatának korszerűsítése. Előzőleg azonban arra is gondoltak, hogy az utak alatti közműrendszert is felújítsák, így ugyanis kisebb az esélye egy meghibásodásnak, és annak, hogy a friss aszfaltot fel kelljen bontani. A teljes területen összesen 5140 méternyi új, korszerű vezeték kerül a földbe a régi öntöttvas- és PVC-vezetékek helyett.

Kátyúmentes lett az Angster út

Ezzel, hogy az Angster út egy része is új aszfaltburkolatot kapott, következő szakaszába lépett a Mecsekoldal legforgalmasabb útvonalának felújítása. Csizmadia Péter, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy ez azonban csak az első lépése egy nagyszabású projektnek, melynek keretében az egész városrész korszerűsödik.

– A felújításokra nagy szükség van, hiszen a belváros után a Mecsekoldalban épült ki legrégebben a közműhálózat, mely mára elavultnak tekinthető, és felújítást kíván – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

hirdetés

Hirdetés