Újdonságok a pécsi járatokon: jön a kutyabérlet és a bringatartós busz

A kutyásoknak és a bicikliseknek kedvez majd a pécsi Tüke Busz Zrt.

hirdetés
Uránia Mozi

Az önkormányzat tavaly döntött a kedvezményekről, melyeket június 1-én vezetnek majd be – derül ki az ATV Híradójából. (A 2020. decemberi városinfón hangzott el: az egy hónapra szóló kutyabérlet tervezett ára 3900 forint lesz.)

Kutyával most is lehet a pécsi járatokon utazni, sokan rendszeresen közlekednek így kedvenceikkel, ám mindig jegyet kell váltani. Nekik kedvez most az önkormányzat azzal, hogy a jegyeknél kedvezőbb árú bérletet vásárolhatnak hamarosan az ebeknek.

Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője azt közölte az ATV-nek, a kutyabérlet jó ötlet, mert problémás, mikor minden utazáskor egyesével kell venni a buszjegyet. Emellett a létszámkorlátozást is szeretnék, ha enyhítenék, hiszen most csak egy kutyus utazhat egy járaton.

Nem ez az egyetlen újítás: hamarosan a kerékpárosok is könnyebben felszállhatnak, mint Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere elmondta a híradóban, a Tüke Busz Zrt. megnézi, hogyan lehet biciklitartókat helyezni a buszokra, hogy a koronavírus-járvány alatt megindult „zöldhatást” folytatni lehessen.

Ha minden jól megy, június 1-től kutyabérletet is lehet vásárolni, és ekkortól indulnak a pécsi bringás buszok is.